Huawein mukaan yhtiö etsii ensisijaisesti länsimaista ostajaa, joka saisi käyttöönsä koko yhtiön 5G-teknologioiden kirjon lisensseineen, patentteineen, lähdekoodeineen ja teknisine piirustuksineen.

Huawei on yksi maailman merkittävimmistä 5G-tekijöistä, mutta Kiinan ja Yhdysvaltojen välinen kauppasota on ajanut sen vaikeaan asemaan. Myös muut maat ovat olleet varpaillaan mahdollisten takaovien vuoksi ja ovat kieltäneet tai aikeissa kieltää yhtiön ja muiden kiinalaisvalmistajien laitteistojen käytön.

Huawein toimitusjohtaja Ren Zhengfei on kertonut The Economistille antamassaan haastattelussa yhtiön olevan avoin harkitsemaan 5G-teknologioidensa myyntiä ulkopuoliselle taholle. Zhengfein vision mukaan ostaja maksaisi könttäsumman, joka antaisi sille pääsyn koko Huawein nykyiseen 5G-tuotekirjoon. Pakettiin kuuluisivat patentit, lisenssit, lähdekoodit, tekniset piirustukset sekä tuotantoon liittyvä osaaminen. Huawei pitäisi kuitenkin itsellään oikeudet jatkaa 5G-teknologioidensa ja tuotteittensa kehitystä omalla tahollaan.

Haastattelun mukaan haettu ostaja olisi länsimainen yritys, mutta ainakaan haastattelu ei paljastanut onko haussa ennemmin jo valmiiksi 5G-markkinoilla oleva yritys, vai uusi yrittäjä.

Lähde: Mobile World Live

This site uses XenWord.
;