Huawei on ilmoittanut virallisella Twitter-kanavallaan julkaisevansa P10-älypuhelimensa vajaan kahden viikon päästä järjestettävässä MWC 2017 -tapahtumassa Barcelonassa.

Julkaisu tapahtuu odotettua aiemmin, sillä viime vuosina Huawei on esitellyt P-sarjan huippumallinsa vasta myöhemmin keväällä. Kiusoitteluvideolla yritys ei paljasta mitään yksityiskohtia tai teknisiä tietoja puhelimesta, vaan ainoastaan ”Change the way the world sees you” -sloganin sekä kuvat ympyröiden sisällä olevista silmistä. Io-tech matkustaa paikan päälle Barcelonaan hakemaan ensituntumia tapahtumassa julkaistavista uutuuslaitteista.

Huhujen mukaan Huawei P10:ssä on 5,5-tuumainen QHD-näyttö, Kirin 960 -järjestelmäpiiri, neljä tai kuusi gigatavua RAM-muistia, 32, 64 tai 128 Gt tallennustilaa, Harman/Kardonin kanssa kehitetyt ääniominaisuudet sekä Leican kanssa kehitetty kaksoiskamera. Huhujen mukaan luvassa on myös erilliset P10 Plus- ja P10 Lite -mallit, joista ensin mainittu on perusmallin kaarevareunaisella näytöllä varustettu versio ja Lite puolestaan edullisempi Kirin 655 -järjestelmäpiirillä ja heikommilla rautaominaisuuksilla varustettu malli.

P10-malleista on nähty jo useita kuvavuotoja, joiden paikkaansäpitäävyyttä ei ole toistaiseksi pystytty varmentamaan. Vuotaneiden kuvien perusteella ulkonäkö tulee noudattamaan melko pitkälti viime vuoden mallia, joskin muodot vaikuttaisivat hieman pyöristyneen ja versioiden välillä eroja saatetaan nähdä mm. sormenjälkitunnistimen sijainnin suhteen. P10-mallien hintatason huhutaan olevan kalliimpi, kuin viime vuonna julkaistujen edeltäjämallien.

Kuvat: Playfuldroid (1)(2), Weibo (1)(2), 91mobiles

P10:n ohella Huawein kuluttajaliiketoiminnan toimitusjohtaja Richard Yu on vahvistanut Weibo-tilillään yrityksen julkaisevan myös Huawei Watch 2 -älykellon MWC:ssä. Yu ei paljastanut mitään yksityiskohtia kellosta, mutta aiempien huhujen mukaan se näyttäisi sporttisemmalta kuin ensimmäisen sukupolven Huawei Watch ja se tulisi saataville myös Android Wear 2.0:n tukemalla mobiiliverkkoyhteydellä varustettuna.

This site uses XenWord.
;