Luotettavista mobiilivuodoista tuttu Twitter-käyttäjä @evleaks eli Evan Blass on julkaissut tietoja suomalaisen HMD Global Oy:n ensi viikon Mobile World Congress -tapahtuman julkaisusuunnitelmista.

Blassin mukaan HMD Global aikoo julkaista kolme Nokia-älypuhelinta, joiden mallinimet ovat 3, 5 ja 6 ja käytössä on Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä. HMD Global Oy järjestää lehdistötilaisuuden Barcelonassa MWC-tapahtuman yhteydessä 26. helmikuuta ja io-tech raportoi uutuuksista paikan päältä.

Nokia 6 esiteltiin jo tammikuussa Kiinan markkinoille ja se on varustettu 5,5-tuumaisella Full HD -resoluution näytöllä ja takapuolella on 16 megapikselin kamera. Sisuksista löytyy Qualcommin Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua käyttömuistia, 64 gigatavua tallennustilaa ja 3000 mAh akku.

Uudet 3- ja 5-mallit ovat ominaisuuksiltaan rajoitetumpia ja hinnaltaan edullisempia. Nokia 5:n ominaisuuksiksi huhutaan 5,2-tuumaista 720p-resoluution näyttöä, 12 megapikselin takakameraa ja kahden gigatavun käyttömuistia.

  • Nokia 6: 249 €
  • Nokia 5: 199 €
  • Nokia 3: 149 €

Uusien Nokia Android -älypuhelimien rinnalle Blass kertoo HMD Globalin suunnittelevan uudistettua versiota legendaarista Nokia 3310 -puhelimesta, joka saapuisi myyntiin 59 euron hinnalla.

Muistin virkistämiseksi tutustuimme io-techin videolla vuonna 2000 julkaistuun alkuperäiseen Nokia 3310 -puhelimeen.

Lähde: Venture Beat

This site uses XenWord.
;