Imagination on alustavasti hyväksynyt MIPS-osaston myynnin Tallwood Venture Capitalille ja muun yrityksen myynnin Canyon Bridgelle.

Imagination Technologies tunnetaan kenties parhaiten PowerVR-grafiikkaohjaimistaan, vaikka yhtiön vyön alta löytyy mm. merkittävä rooli MIPS-prosessoriarkkitehtuurin kehitystyössä. Kuluva vuosi osoittautui kuitenkin ylitsepääsemättömän vaikeaksi yhtiölle, kiitos lähinnä Applen, joka päätti luopua yhtiön osaamisesta osana järjestelmäpiirejään.

Apple ilmoitti huhtikuussa lopettavansa yhteistyön Imaginationin kanssa. Yhtiö käytti Imaginationin PowerVR-grafiikkaohjaimia ja mm. mediayksiköitä osana omia järjestelmäpiirejään. Imaginationin alamäki alkoi tästä ilmoituksesta ja se ilmoittikin vain kuukautta myöhemmin myyvänsä MIPS- ja Ensigma-osastonsa ja panostavansa resurssinsa PowerVR:ään. Kuukausi edellisestä yhtiö joutui ilmoittamaan, että koko yritys on nyt myytävänä.

Viime viikon lopulla Imagination ilmoitti, että se on löytänyt ostajat yritykselleen. MIPS-osasto myydään Tallwood Venture Capital -sijoitusrahastolle 65 miljoonan dollarin eli reilun 55 miljoonan euron hintaan ja kiinalaistaustainen Canyon Bridge ostaa koko muun yrityksen 550 miljoonalla punnalla eli vajaalla 630 miljoonalla eurolla. Kauppojen varmistuminen vaatii kuitenkin vielä osakkeenomistajien hyväksynnän, jota pidetään tässä vaiheessa lähes varmana.

Canyon Bridge ja Tallwood Venture Capital eivät ole vielä paljastaneet suunnitelmiaan PowerVR:n ja MIPS:n varalle, mutta Reutersin mukaan ainakaan Canyon Bridge ei suunnittele leikkaavansa työpaikkoja PowerVR:ltä, mikä antaa hieman valoa tunnelin päähän.

Lähteet: Imagination, AnandTech

This site uses XenWord.
;