Intel Graphics Command Center on jälleen yksi askel kohti yhtiön tulevia Xe-arkkitehtuurin erillisnäytönohjaimia. Hallintapaneeli toimitetaan ajureista täysin irrallisena UWP-sovelluksena.

Intel on aloittanut hyvissä ajoin hypettämisen tulevien erikoisnäytönohjaintensa tiimoilta. Yhtiö on muun muassa puhunut Odyssey-hankkeesta, jonka tavoite on yhtiön mukaan saada käyttäjien ääni kuuluviin ja rakentaa yhteisö sen peliohjainten taakse.

Nyt yhtiö on julkaissut uuden Intel Graphics Command Center -hallintasovelluksen näytönohjaimen asetusten muokkaamiseen. Graphics Command Center toimii luonnollisesti nykyisillä näytönohjaimilla, mutta luonnollisesti sen tähtäin on ennen kaikkea Xe-koodinimellisissä tulevissa erillisnäytönohjaimissa.

Graphics Command Center on ulkonäöltään varsin pelkistetty. Vasemmalta löytyy välilehtiä, joita selaamalla pääsee säätämään eri asetuksia. Ainakin tässä vaiheessa tosin 3D-asetusten säätäminen on pelikohtaista ja tapahtuu lisäämällä pelit automaattisesti tai itse hakemalla hallintapaneeliin. Eri asetuksiin on liitetty yksinkertaiset selitykset niiden toiminnasta ja se arvioi lisäksi valittujen asetusten raskauden GPU:n kannalta neliportaisella asteikolla.

Intel Graphics Command Center on toteutettu UWP-sovelluksena ja se ladataan Microsoftin kaupasta. Ulkonäköpuolella pääsee tässä vaiheessa valitsemaan pääteemassa näkyvän Nebula- ja yllä näkyvän Windowsin Acrylic-teeman välillä.

Hallintaohjelmisto on irroitettu täysin itse ajureista ja se onkin tarkoitettu ensisijaisesti käytettäväksi uuden DCH-ajurimallin (Declarative, Componentized and Hardware-supported apps) mukaisten ajureiden kanssa. Ajurimallin tarkoitus on helpottaa sekä alkuperäisvalmistajan että OEM-valmistajan työtä: Alkuperäisvalmistaja luo perusajurin, joka toimii sellaisenaan ja OEM-valmistajat voivat pultata omat kustomointinsa samaan pakettiin vaikuttamatta itse perusajuriin millään tapaa. Intel aloitti siirtymän DCH-ajureihin viime vuoden loppupuolella.

Lataa Intel Graphics Command Center täältä (Windows Store)

This site uses XenWord.
;