Käyttäjille parhaiten näkyvä muutos uusissa standardeissa on jo aiemmin uutisoimamme 12+4-pinninen PCIe 5.0 12VHPWR -virtaliitin.

Uutisoimme aiemmin PCI Express 5.0:n 12VHPWR-liittimen yhteydessä Intelin päivittäneen ATX-standardin 3.0 -versioon. Nyt yhtiö on julkaissut uuden standardin myös virallisesti. Samalla kertaa päivitettiin myös ATX12VO-standardi versioon 2.0.

ATX 3.0:n ja ATX12VO 2.0:n merkittävimmät uudistukset ovat jo aiemmin esitelty 12VHPWR-liitin, joka mahdollistaa PCIe 5.0 -laitteille jopa 600 watin tehonkulutuksen yhdellä liittimellä. Sen mukana kulkevat lisäpinnit antavat lisäksi virtalähteelle mahdollisuuden kertoa PCIe 5.0 -näytönohjaimelle virtalähteen asettamista tehonkulutusrajoista, joiden myötä näytönohjaimen on mahdollista sovittaa oma kulutuksensa virtalähteelle sopivaksi.

ATX12VO 2.0 saa myös uuden I_PSU% -ominaisuuden työpöydille. Aiemmin kannettavista ja palvelimista tuttu ominaisuus antaa virtalähteelle mahdollisuuden kommunikoida sen hetkinen tehonkulutus prosentteina virtalähteen kapasiteetista. Ominaisuuden myötä järjestelmä voi estää esimerkiksi sammumisen virtalähteen ylikuormittumisen vuoksi, kun virtalähde voi varoittaa rajoilla olemisesta etukäteen ja prosessori sen myötä hidastaa itseään tehonkulutuksen laskemiseksi.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;