AMD julkisti 3D V-Cache -välimuistilla varustetun Ryzen 7 5800X3D:n hiljattain. Myyntiin uutuusprosessori on saapumassa 20. huhtikuuta.
Nyt nettiin on saatu ensimmäiset ulkopuolisten ajamat testit AMD:n uutuusprosessorilla. Benchleaksin löytämissä Geekbench 5:n tulostietokantaan ilmestyneissä testiajoissa prosessori sai tuloksekseen yhdellä ytimellä 1633-1637 ja kaikilla ytimillä 11 198-11 250 pistettä. Tom’s Hardwaren poiminnat Ryzen 7 5800X -verrokkituloksiksi samasta tulostietokannasta olivat 1671 ja 10 333 pistettä, mutta luonnollisesti pitkään markkinoilla olleen prosessorin tuloksissa on runsaasti hajontaa eikä niitä ole ajettu samalla kokoonpanolla, kuin tuoreet 5800X3D-testit.
Koska prosessoreista on poistettu mahdollisuus ydinten ylikellotukseen, myös kellotaajuudet ovat tässä tapauksessa normaalia kiinnostavampia. Ensimmäisessä Geekbench-testiajossa Ryzen 7 5800X3D toimi 4444-4544 MHz:n ja toisessa 4428-4544 MHz:n kellotaajuudella.
Tuloksia ei voida pitää yllättävinä, sillä 5800X3D:n perus- ja Boost-kellotaajuudet ovat jonkin verran matalampia kuin 5800X:llä. AMD mainitsi lisäksi jo ennakkoon, että se odottaa 3D V-Cache -välimuistista olevan kuluttajakäytössä hyötyä yksinomaan peleissä, joihin Geekbench ei luonnollisestikaan kuulu. Kaikkien ydinten testin parempi tulos voi johtua joko paremmasta sirusta, joka kykenee pitämään korkeampia Boost-kellotaajuuksia joka ytimellä 5800X:n tulokseen verrattuna, tai lisävälimuistista, vaikkei sen pitäisikään auttaa pelien ulkopuolella. Kuluttajamaailman ulkopuolella 3D V-Cachesta on nähty hyötyä kuitenkin myös raskaammissa palvelinsovelluksissa.
Lähde: Benchleaks @ Twitter, Tom’s Hardware
Ilmeisesti jotkin CAD sovellukset hyötyvät 3d cachesta. Eli ihan kiinni siitä, mitä osaa rasitetaan.
Mikähän ihme tuossa on, että aina nuo ensimmäiset ”vuodot” on jollain Geekbenchillä ajeltu? Muutenhan ko. testiä ei taida enemmälti käyttää nykyään juuri kukaan, vaan enemmänkin käytetään testejä, jotka mittaavat ihan oikeasti sen suorittimen tehoja, eikä jotain vähän sinne päin…
Geekbenchissä on julkinen tietokanta, niin sieltä tuloksia on varmaankin helppo bongata.
Itsehän joskus sanoin oman mielipiteeni kyseisestä testistä kun Sampsa sitä myös käytti jotta ihan aku ankka testi, lähinnä toi on sellainen kätevä mikrobenchmark jolla saa nopeasti tsekattua että joo laite toimii jota kuinkin niin kuin pitää. On täysin selvää että jos testi on ajettu parissa minuutissa läpitte ja osa-alueita on toistakymmentä, niin eihän sillä nyt oikein todellista kuormitusta vielä saada aikaan. Onneksi Sampsa taisi tuon jälkeen tulla samaan johtopäätökseen kun lopetti GB ajot.
Kyllähän 3d markissakin tulokset menee online, ja aina välillä sieltäkin löytyy jonkun tuntemattoman näytönohjaimen tuloksia…