Kahdeksan mallin lopettamisen myötä Intelin Xeon Phi -prosessoreiden sarja lähenee loppuaan, sillä markkinoille jää enää kolme mallia ja niiden seuraajaksi suunniteltu 10 nanometrin Knights Hill on peruttu jo aiemmin.

Intelin Larrabee-projektista syntynsä saaneet Knights-sarjan Xeon Phi -prosessorit eivät ole missään vaiheessa lyöneet itseään kunnolla läpi. Nyt sarjan historia vaikuttaisi lähenevän loppuaan, sillä Intel ilmoitti lopettavansa useiden mallien valmistuksen.

Intelin tuotemuutosilmoituksen (Product Change Notification) mukaan se lopettaa Knights Landing -koodinimellisten Xeon Phi -sarjan 7210(F)-, 7230(F)-, 7250(F)- ja 7290(F) -prosessoreiden valmistuksen. Raskaaseen laskentaan tarkoitettuja prosessoreita voi tilata Inteliltä vielä ensi kuun loppuun saakka ja viimeiset prosessorit tullaan toimittamaan heinäkuun 19. päivään mennessä vuonna 2019.

Intelin mukaan syy edellä mainittujen prosessoreiden tuotannon lopettamiseen on yksinkertaisesti kysynnässä. Yhtiön mukaan sen asiakkaiden kiinnostus on siirtynyt Xeon Phi -prosessoreista Intelin muihin tuotteisiin. Knights Landing -arkkitehtuurin prosessorit julkaistiin vuoden 2016 lopulla. Markkinoille jäävät vielä Knights Mill -arkkitehtuuriin perustuvat Xeon Phi 7235, 7285 ja 7295. Prosessorisarjan tarinan loppuvaiheet vaikuttavat olevan nyt käsillä, sillä yhtiö ilmoitti viime vuoden lopulla peruuttavansa 10 nanometrin Knights Hill -arkkitehtuurin ja aikovansa kehittää tilalle täysin uuden alustan ja arkkitehtuurin

Lähteet: TechPowerUp, Intel (1), (2)

This site uses XenWord.
;