Panther Laken luvataan tuplaavan Lunar Laken tekoälysuorituskyvyn, kun tänä vuonna myyntiin tuleva Lunar Lake triplaa nykyisen Meteor Laken AI TOPS:it.

Intel piti hiljattain osavuosikatsauksensa ja siihen liittyen myös konferenssipuhelun sijoittajille. TechRadar on poiminut sijoittajapuhelusta talteen mielenkiintoisia yksityiskohtia yhtiön tulevasta Panther Lake -prosessorista.

Intelin toimitusjohtaja Pat Gelsinger kertoi osavuosikatsauksen konferenssipuhelussa yhtiön nykyisten Core Ultra -prosessoreiden tarjoavan markkinoiden johtavaa tekoälysuorituskykyä, jättäen tilanteen huomioiden ymmärrettävästi kilpailijan prosessorit huomiotta. Sekä AMD että Qualcomm ovat julkaisemassa lähiaikoina markkinoille kuitenkin prosessorit, joiden tekoälysuorituskyky on moninkertainen Intelin Meteor Lake -arkkitehtuurin Core Ultra -prosessoreihin verrattuna.

Gelsingerin mukaan yhtiö ei ole jäämässä tuleen makaamaan, vaan vielä tämän vuoden aikana se tulee julkaisemaan Lunar Laken ja Arrow Laken, jotka jopa kolminkertaistavat Meteor Laken tekoälysuorituskyvyn, minkä pitäisi tehdä niistä jälleen vähintään kilpailukykyisiä kilpailijoiden kanssa [toim. huom. ennakkotietojen valossa tekoälysuorituskyvyn kolminkertaistaminen koskee vain Lunar Lakea, ei Arrow Lakea].

Vuonna 2025 julkaistava Panther Laken tulee Gelsingerin mukaan puolestaan kasvattamaan tekoälysuorituskyvyn jälleen kaksinkertaiseksi edellisten päälle. Panther Lake tullaan valmistamaan yhtiön 18A-valmistusprosessilla ja se tullaan julkaisemaan nykytietojen valossa ensi vuoden puolen välin tienoilla.

Lähde: TechRadar

This site uses XenWord.
;