Windows Modern Drivers -formaatin ajurit lupaavat helpottaa OEM-valmistajien kustomointien lisäämistä mukaan ajureihin niiden modulaarisen rakenteen kautta.

Intel on ilmoittanut siirtyvänsä kaikkien Windows 10- ja Windows Server 2019 -ajureidensa osalta Windows Modern Drivers -formaattiin, joka tunnetaan myös nimellä Universal Windows Drivers tai UWD. Uuden ajuriformaatin pitäisi helpottaa etenkin ajurikehittäjien ja OEM-valmistajien työtä.

Käyttäjän kannalta uuden ajuriformaatin ei pitäisi erota totutusta ainakaan merkittävästi, kunhan pitää mielessä, ettei uusista ajureista voi palata vanhan formaatin ajureihin poistamatta uusia ajureita erikseen Windowsista. Intel suosittelee Windows 10:n käyttäjille Intel Driver and Support Assistant -ohjelmaa, joka osaa tunnistaa nykyiset ajurit ja kertoa niiden päivitystarpeista helposti.

Windows Windows Drivers -formaatin ajurit helpottavat etenkin OEM-valmistajien kustomoitavia ajureita siten, että ajureiden rakenne on modulaarinen. Ajureiden kehittäjä luo itse ajuripaketin, johon OEM-valmistajat voivat lisätä omia erillisiä komponenttejaan. Tämä saattaa edistää myös OEM-valmistajien intoa julkaista päivitettyjä ajureita käyttäjille. Uudet ajurit tulevat ladattaviksi ainakin Windows Updaten välityksellä, mutta ilmeisesti niiden tukisovellukset on tarkoitus ladata Windows Storesta.

Intel on julkaissut samassa yhteydessä myös ensimmäiset uuden formaatin näytönohjainajurit. Ajurit tuovat mukanaan virallisen tuen Artifact- ja Farming Simulator 2019 -peleille, jonka lisäksi ne päivittävät automaattisesti optimaaliset peliasetukset hakevan järjestelmänsä toimintaa. Intelin automaattiset peliasetukset ovat nyt tuettuja yhteensä 22 pelissä. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin ja automaattisten asetusten tukemiin peleihin ajureiden julkaisutiedotteessa (PDF).

Lataa Intelin ajurit täältä, lisätietoa Windows Modern Drivers -muutoksesta

This site uses XenWord.
;