Meteor Lakesta lähtien myyntiin tulevat Core i -mallien sijasta Core- ja Core Ultra -mallit ja prosessoreiden sukupolvi ilmoitetaan vain mallinumerossa.

Intel ilmoitti aiemmin tänä vuonna tulevansa uudistamaan prosessoreidensa nimeämitapaa. Nyt lupaus on myös täytetty yhtiön julkaistua uuden brändäyksensä.

Intel jättää nykyisen brändäyksensä historiaan Meteor Lake -prosessoreista lähtien. Uudesta brändäyksestä on jätetty i-merkintä pois, eli jatkossa prosessorit erotellaan eri ”tasoihin” yksinkertaisesti Core 3/5/7 -nimillä.

Core-sarjan lisäksi yhtiö tuo myyntiin uuden Core Ultra -sarjan, joka noudattaa muutoin samoja nimeämissääntöjä kuin yllä kuvattu Core-sarja, mutta tasot ovet Core Ultra 5, 7 ja 9. Core Ultra -sarja on varattu yhtiön kaikkein kehittyneimmille kuluttajaprosessoreille, tarkentamatta mitä sillä tarkalleen tarkoitetaan.

Yhtiö lopettaa erilliset sukupolvimerkinnät ennen prosessorin nimeä, eli ”Xth Generation Core” jää pois virallisista kirjoista. Prosessorin sukupolvi on jatkossakin tunnistettavissa yksittäisen prosessorin mallinumeron kahdesta ensimmäisestä numerosta, kun loput numeroista erottelevat prosessoreita saman sarjan sisällä. Intel työstää vielä lopullista numerointia, joten tällä hetkellä on vielä auki, tuleeko mallinumerossa olemaan neljä vai viisi merkkiä. Mallinumeron perään tulee myös jatkossa kirjaimia erottelemaan malleja entisestään esimerkiksi kannettaviin ja vähävirtaisiin viittaavilla lisillä.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;