8. sukupolven Coffee Lake -koodinimelliset prosessorit nostavat vihdoin Intelin työpöytäkäyttöön suunnattujen kuluttajamallien maksimiydinmäärän neljästä kuuteen.

Intel julkaisi hiljattain ensimmäiset 8. sukupolven Core-prosessorit kannettaviin tietokoneisiin. Jo julkaistut mallit perustuvat edelliseen Kaby Lake -arkkitehtuuriin, mutta yhtiö valmistelee parhaillaan myös Coffee Lake -arkkitehtuuriin perustuvien työpöytäprosessoreiden julkaisua.

SiSoft Sandran tulostietokantaan on saatu nyt tulokset tulevista Core i5-8400- ja i7-8700K -prosessoreista. Kuudella ytimellä varustettu i7-8700K on tulevien Coffee Lake -prosessoreiden lippulaivamalli ja se kykenee suorittamaan Hyper-threading-teknologian avulla samanaikaisesti kahtatoista säiettä. Myös i5-8400 on kuusiytiminen, mutta se ei tue HT-teknologiaa ja kykenee siten suorittamaan vain kuutta säiettä samanaikaisesti.

Tulokset SiSoftwaren tulostietokannoista löytänyt HotHardware on verrannut niitä 7. sukupolven prosessoreihin. Core i7-8700K peittoaa Sandran testeissä i7-7700K:n 12 – 47 prosentin erolla testistä riippuen. Core i5-8400:n verrokiksi on asetettu astetta kovempi vastus 7. sukupolvesta, eli kerroinlukoton i5-7600K. Tästä huolimatta erot i5-8400:n eduksi ovat i7-taisteluparia suuremmat.

Kokosimme kaikki tulokset yllä olevaan kaavioon. Ennen julkaisua on kuitenkin syytä muistaa, ettei testituloksista kannata vetää liian aikaisia johtopäätöksiä. SiSoftware Sandran tuloksista löytyy myös epäloogisuuksia, kuten i5-mallien i7:t jälkeensä jättävät lukemat Scientific Analysis -testeissä.

Lähteet: HotHardware, SiSoft Sandra (1), (2)

This site uses XenWord.
;