Saatavuus on kuitenkin tällä hetkellä hyvin rajoitettua ja Suomesta näytönohjainta ei löydy hyllystä.

AMD:n edullisemman Radeon RX Vega 56 -näytönohjaimen myynti alkoi tänään ja muutamat jälleenmyyjät ympäri Eurooppaa ovat saaneet referenssisuunnitteluun perustuvaa näytönohjainta varastoihinsa.

Pohjoismaissa Komplett on listannut Vega 56 -näytönohjaimet Ruotsissa ja Norjassa, mutta sieltä tuotteita ei toimeta Suomeen. Yritys aloittaa toimintansa Suomessa vasta myöhemmin syksyllä.

Ruotsin Komplettissa Vega 56 -näytönohjaimet neljältä eri valmistajalta on hinnoiteltu 4090 kruunuun eli 429 euroon, mutta varastosta niitä ei löydy ensimmäistäkään. Nopeimmalla aikataululla varastoon on tulossa Sapphiren mallia, jonka toimituspäiväksi ilmoitetaan 6. syyskuuta eli ensi viikolla.

Saksassa Alternate on listannut ensimmäisen erän Sapphiren, MSI:n ja XFX:n Vega 56 -näytönohjaimia myyntiin 399 euron hinnalla.

Briteissä Overclockers.co.uk myi pienen erän Sapphiren näytönohjainta 380 punnan eli 411 euron hinnalla nopeasti loppuun, mutta tuotteen kuvauksessa on teksti ”LAUNCH ONLY PRICE” eli pelkkä julkaisuhinta.

Soitimme Jimm’s PC-Storeen, josta kerrottiin, että Vega 56 ei ole heille tällä hetkellä edes vielä tukkureilta tilattavissa, joten hinnastakaan ei ole mitään tietoa.

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Vega 56 -näytönohjaimia on Euroopasta saatavilla vain hyvin pieni erä. Kun se on myyty loppuun, näytönohjainta tuskin saa ostettua ainakaan hetkeen 400 euron hintaan, kuten kävi Vega 64:n julkaisuerän ja standalone-näytönohjaimien kanssa.

 

Vega 56 io-techin testissä

Testasimme io-techissä Vega 56 -näytönohjaimen viime viikolla ja se pärjäsi Aoruksen noin 475 euron hintaista tehdasylikellotettua GeForce GTX 1070 G1 Gaming -näytönohjainta vastaan varsin pirteästi.

Lue artikkeli: Testissä AMD Radeon RX Vega 56

This site uses XenWord.
;