Coffee Lake-R -prosessoreihin eli Core i5-9600K:hon, i7-9700K:hon ja i9-9900:hon on saatu mukaan Whiskey Lakestakin löytynyt korjaus Meltdownille (variantti 3).

Intelin prosessorit ovat kärsineet suurimmasta osasta kuluvan vuoden aikana paljastuneista sivukanavahyökkäyksistä, kuten Spectre ja Meltdown. Keväällä yhtiö lupasi julkaista vielä kuluvan vuoden aikana korjattuja prosessorimalleja ja ensimmäisenä niistä markkinoille ehti elokuussa julkaistut Whiskey Lake -prosessorit.

Intel julkaisi eilen uudet 9. sukupolven Core -prosessorit, mutta oli niiden julkisessa julkaisutilaisuudessa hiljaa mahdollisista korjauksista sivukanavahyökkäysten suhteen. Myöhemmin samassa tilaisuudessa yhtiö kuitenkin kertoi paikalla olleelle medialle uusien prosessoreiden korjauksista.

Uudet Coffee Lake-R -prosessorit, joihin 9. sukupolven Core-sarja perustuu, on varustettu Whiskey Laken tapaan rautatason korjauksella sekä Meltdownille (variantti 3) että L1 Terminal Faultille (variantti 5). Spectre-variantit 1 ja 2 sekä Speculative Store Bypass (variantti 4) korjataan edelleen firmware- ja käyttöjärjestelmäpäivityksillä ja Metldown-variantti 3a firmware-päivityksellä.

Myös Core X -sarja päivittyi eilen, mutta ne eivät sisällä Coffee Lake-R:n korjauksia vaan ovat vastaavassa tilanteessa, kuin aiemmatkin Core X -sarjan prosessorit pelkin firmware- ja käyttöjärjestelmäpohjaisin korjauksin. Järeisiin prosessoreihin korjaus Meltdown-haavoittuvuuksille on odotettavissa siis näillä näkymin vasta Cascade Laken myötä.

Lähde: AnandTech

This site uses XenWord.
;