Prosessoreista on myynnissä versio, jossa on käytössä 10-ytiminen siru ja juotettu lämmönlevittäjä, sekä toinen 6-ytimisellä sirulla ja lämpötahnalla.

Intelin 10. sukupolven Comet Lake-S -koodinimelliset Core-prosessorit saapuivat markkinoille vihdoin viime viikolla. Nyt TechPowerUp on kertonut markkinoilla liikkuvan kahta eri steppingin Core i5 -prosessoria merkittävästi erilaisin ominaisuuksin.

Comet Lake-S:stä on olemassa kaksi eri versiota, 6-ytiminen G1-steppingin ja 10-ytiminen Q0-steppingin siru. 10-ytiminen siru on käytössä kaikissa kerroinlukottomissa K-malleissa, mutta kerroinlukollisissa malleissa käytössä pitäisi olla 6-ytimisen sirun. Ne eroavat toisistaan muun muassa siten, että vain 10-ytimisen sirun kanssa käytetään juotettua lämmönlevittäjää. Oletettavasti myös tulevat yli 6-ytimiset kerroinlukolliset mallit tulevat käyttämään 10-ytimistä sirua.

TechPowerUpin mukaan ainakin Core i5-10400- ja i5-10400F-prosessoreita on kuitenkin markkinoilla sekä 10- että 6-ytimisillä siruilla. Koska vain toinen käyttää juotettua lämmönlevittäjää, voi prosessoreiden lämpöprofiilit poiketa toisistaan selvästi. 10-ytimistä sirua käyttävien i5-10400- ja i10400F-mallien SPEC-koodit ovat SRH78 ja SRH79, kun 6-ytimisellä sirulla varustettujen ovat SRH3C ja SRH3D. SPEC-koodi on painettuna prosessorin lämmönlevittäjään ja sen pitäisi selvitä myös prosessorin myyntipakkauksesta.

Lähde: TechPowerUp

This site uses XenWord.
;