Gen11:n luvataan olevan Intelin ensimmäinen grafiikkaohjain, jonka perustason GT2-malli kykenee rikkomaan teraFLOPSin rajapyykin FP32-tarkkuudella.

Intel on julkaissut whitepaperin koskien muun muassa tulevista Ice Lake -prosessoreista löytyvästä grafiikkaohjaimesta. Gen11 on Intelin ensimmäinen integroitu grafiikkaohjain, jonka perustason GT2-versio kykenee rikkomaan teraFLOPSin rajan FP32-tarkkuudella.

Intelin Gen11-whitepaperissa käydään seikkaperäisesti läpi kaikki arkkitehtuurin ominaisuudet ja muutokset Gen9-sukupolveen nähden. Siinä missä Gen9 GT2:ssa oli esimerkiksi 24 Execution Unit yksikköä, on niitä Gen11:ssä 64. Tämä on saavutettu kasvattamalla yhden ”Slicen” kokoa kolmesta ”Sub-Slicestä” kahdeksaan. Teksturointiyksiköiden määrä ja välimuistien koot ovat kasvaneet vastaavassa suhteessa ”Sub-Slice” yksiköiden kanssa. ”Slicen” puolella ROP-yksiköiden määrä on tuplattu ja grafiikkaohjaimen oma L3-välimuistin koko on kasvanut 768 kilotavusta peräti 3 megatavuun, mikä on korkeammassa suhteessa kuin EU-yksiköiden 3:8.

Myös näyttöohjain on uudistunut merkittävästi. Se tukee nyt muun muassa natiivisti USB Type-C -liitäntäisiä ulostuloja sekä Adaptive-sync-teknologiaa, jonka lisäksi skaalainta on paranneltu. Uusia grafiikkapuolen ominaisuuksia ovat puolestaan Coarse Pixel Shading -tuki. CPS vastaa AMD:n ja NVIDIAn Variable Rate Shading -ominaisuutta, mikä lisättiin hiljattain viralliseksi osaksi DirectX 12 -rajapintaa.

Whitepaper paljasti samalla yhden suoraan grafiikkaohjaimeen liittymättömän mielenkiintoisen yksityiskohdan Ice Lakesta ja muista Gen11-grafiikkaohjainta käyttävistä prosessoreista. Kahden 64-bittisen LPDDR3/DDR4-muistiohjaimen sijasta ne tulevat käyttämään neljän 32-bittisen LPDDR4/DDR4-muistiohjaimen konfiguraatiota.

Syvällisemmin asiasta kiinnostuneille suosittelemme lämpimästi koko whitepaperin (PDF) lukemista.

This site uses XenWord.
;