Listauksen mukaan Panther Lake käyttäisi Xe3-LPG-arkkitehtuurin erillisnäytönohjainta, ei integroitua, vaikka LPG on nimenomaan integroituihin suunnattu variantti Celestialin arkkitehtuurista.

LinkedIn on osoittautunut vuosien saatossa omanlaisekseen vuotolähteeksi, kun eri yhtiöiden työntekijät menevät syystä tai toisesta listaamaan työkokemuksiinsa vielä salaista tietoa. Tällä kertaa asialla on ollut Intelillä näytönohjainrautaan erikoistunut insinööri.

Intelin nimeämättömäksi jäänyt työntekijä on listannut LinkedIn-profiilinsa työkokemuksissaan seikkaperäisen listauksen eri projekteista, joissa hän on ollut mukana tavalla tai toisella. Mielenkiintoisinta antia oli ”julkistetut tuotteet” osio, jossa hän listasi viime vuoden arkkitehtuuripäiville sinne kuulumattoman prosessoriarkkitehtuurin.

Insinöörin listauksen mukaan Intel Architecture Day ’22 -tapahtumassa julkistettiin sekä Celestial-koodinimellä tunnetun 3. sukupolven Xe-arkkitehtuurin erillisnäytönohjain että Panther Lake -prosessorit Xe3-grafiikkaohjaimella. Todellisuudessa Panther Lake on ehtinyt esiintymään vain erilaisissa vuodoissa eikä Celestialistakaan tiedetä muuta kuin nimi. Suurin kysymysmerkki on kuitenkin Panther Laken grafiikkaohjaimen luonne: Listauksen mukaan se olisi Xe3-LPG-arkkitehtuurin erillisnäytönohjain, ei integroitu. Kyse voi olla toki myös yksinkertaisesta virheestä tekstissä.

Listaus varmistaa myös, että sekä Meteor että Arrow Lake -prosessorit tulevat käyttämään Xe LPG -arkkitehtuurin integroitua grafiikkaohjainta, eli oletettavasti Xe-HPG:stä jalostettua kevytversiota. Nykyiset yhtiön integroidut perustuvat aiempaan Xe-LP-arkkitehtuuriin. Xe:n perästä tulee Xe2 Battlemage-koodinimellisellä Xe2-HPG-erillisnäytönohjaimella ja Lunar Laken intengroidulla Xe2-LPG-grafiikkaohjaimella.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;