Intelin Odyssey -hanke tapahtuu pääosin netissä ja uutiskirjeinä, mutta yhtiö suunnittelee myös näytönohjaimista tietoutta levittävien tapahtumien maailmankiertuetta.

Intel aloitti edellisvuonna rekrytointikampanjan, jonka aikana se on kaapannut AMD:lta muun muassa grafiikkaguru Raja Kodurin sekä useita muita Radeon-näytönohjainten parissa tavalla tai toisella tekemisissä olleita henkilöitä. Pian sen jälkeen alkoi netissä pyöriä huhuja, joiden mukaan Intel pyrkisi erillisnäytönohjainten markkinoille.

Intel varmisti viime vuonna huhut tosiksi ja kertoi aikovansa julkaista ensimmäiset erillisnäytönohjaimensa vuonna 2020. Loppuvuodesta Intel Architecture Day -tapahtumassa saatiin tietää, että Arctic Sound -koodinimellä huhuissa pyörineet erillisnäytönohjaimet tulisivat perustumaan uuteen Xe-arkkitehtuuriin. Xe-arkkitehtuuri tulee kattamaan kaikki Intelin vuoden 2020 näytönohjaimet prosessoreihin integroiduista grafiikkaohjaimista aina pelinäytönohjaimiin ja datakeskuksiin tekoälytehtäviin suunniteltuihin laskentakortteihin asti.

Nyt Intel on kertonut peleille omistetuilla alasivuillaan Odyssey-hankkeesta. Odyssey hanke on Intelin kädenojennus näytönohjaimista kiinnostuneita kuluttajia kohtaan. Sen on tarkoitus antaa käyttäjille mahdollisuus saada äänensä ja toiveensa kuuluviin sekä päästä seuraamaan lähempää Intelin näytönohjainten kehitystyötä samalla. Intel puolestaan saa kanavan levittää tietoa ja herättää kiinnostusta sen yritykseen nousta AMD:n ja NVIDIAn rinnalle näytönohjainmarkkinoilla.

Odysseyhyn kuuluu keskustelualustan lisäksi maailmankiertue, jossa halukkaat pääsevät oletettavasti osallisiksi Intelin tulevista näytönohjaimista kertoviin tapahtumiin. Tapahtumia pidetään ympäri maailman ja Suomea lähimpänä niistä on Tukholma, mutta toistaiseksi tapahtumien tarkemmasta luonteesta tai aikataulusta ei ole kerrottu sen enempää. Intel tulee lisäksi pitämään uutiskirjeiden välityksellä kilpailuja ja kertomaan tarjouksista, beetatesteistä ja muusta vastaavasta.

Intel Odyssey

This site uses XenWord.
;