Intel ilmoitti kesäkuun alussa Taiwanissa järjestetyn Computex-tapahtuman keynote-esityksessä, että se aikoo julkaista tämän vuoden lopulla uusia Coffee Lake-S -työpöytäprosessoreita. Yhtiön odotetaan julkaisevan 8-ytimiset työpöytäprosessorit LGA 1151 -kantaan, kun nykyiset viime syksynä julkaistut 8. sukupolven Core-prosessorit tarjoavat enimmillään kuusi ydintä.
Ensimmäisiä viitteitä uusista prosessoreista löytyy Intelin omasta dokumentista, joka kuvailee prosessoreiden mikrokoodipäivitysten tilannetta. PDF-dokumentista löytyy Coffee Lake S (6+2) -koodinimellisten 8. sukupolven Core-prosessoreiden alta listattuna toistaiseksi julkaisemattomat 9000-sarjan mallit:
- Core i5-9400
- Core i5-9400T
- Core i5-9500
- Core i5-9600
- Core i5-9600K
Core i5-9000 -sarjan prosessorit käyttävät samaa 6-ytimistä piisirua ilman Hyper-Threading-ominaisuutta kuin nykyiset Core i5-8000-sarjan Coffee Lake -prosessorit, joten ne todennäköisesti toimivat nykyisillä Z370-, B360- ja H370-emolevyillä BIOS-päivityksellä. Luvassa on todennäköisesti samanlainen järjestely kuin neliytimisten Core i3-8000-sarjan prosessoreiden kohdalla, jotka käyttävät samaa piisirua kuin 7000-sarjan Kaby Lake- prosessorit.
Tuleva LGA 1151 -kantainen 8-ytiminen Coffee Lake -prosessori, jonka mallinimeksi on huhuttu Core i9-9900K:ta, kuitenkin vaatii kokonaan uuden piisirun, joka valmistetaan todennäköisesti edelleen 14 nm++ -prosessilla. Nähtäväksi jää onko prosessori yhteensopiva nykyisten 300-sarjan piirisarjaan perustuvien emolevyjen kanssa vai vaatiiko se uuden Z390-piirisarjan toimiakseen. Ainoa järkevä syy uuden emolevyn tarpeelle olisi virransyötön vaatimukset. 6-ytimiset ja Hyper-Threading-ominaisuudella varustetut prosessorit ovat oletettavasti mallinimiltään Core i7-9700- ja 9700K.
Lähde: Intel (PDF)
Saakohan i5 HT:n päälle :think:
Kakun koosta päätellen ei.
10e vetoa vaatimuksesta uudelle emolevylle 9700K:n kohdalla. Tai 2. vaihtoehtona kiinaihmegrilli toimintasavutehosteilla.
Huhujen mukaan
Intel Core i9-9900K (est: 8 core / 16 thread)
Intel Core i7-9700K (est: 6 core / 12 thread)
Intel Core i5-9600K (est: 6 core / 6 thread)
No perhana. Meinasin siis 9900k. Aina menee sekavammaksi.
6700K palvelkoot vielä vuosia. Lisäytimet ei kiinnosta niin paljoa, jottako investoisin uuteen lankkuun.
Inteliltä ei mitään uutta kohta 10-vuoteen
Onko näissä sitten mitään eroa edellisiin? Paitsi 9900k tietenkin.
Itsekkin sinnitellään vielä i7 2600k ja oon odotellu tota vähän periaatteestakin tota 10nm, mutta alkaa vaikuttaa että vois vaikka amd olla välillä vaihtoehto. Toki kirettä ei oo,ni menee vielä ens kevääseen kuitenkin. Hauska kyl kattoo mikä ratkaisu tällainen on inteliltä. Korjavaatko vielä haavoittuvuuksia tällä vai onko 10nm vaan täysin susi?
Itsellä vielä i7 920, eikä vielä tee edes tiukkaa omalla köytöllä. 10v kohta pyörinyt moitteetta 🙂 Itsekin kiinnostunut jo pienemmästä viivanleveydestä mutta lähinnä virrankulutuksen vuoksi.
Ei. 9600K = 8600K, 9700K = 8700K. Voihan noissa toki vakiokellot olla korkeammat, mutta uskoisin kyseessä olevan muuten puhdas rebrandaus, kuten Sampsa jo tuossa uutisessa sanoikin.
Eiköhäm Intelillä menen se parivuotta ennen kuin ne saa aikaan kokonana uuden prossorin joka on kunnon vastine AMD Zeneille ts AMD:llä on vielä vuosipar aikaa hengästää enne kuin joutuu tosisaan kilpailemaan.
Huom puhun nyt yleisestä tilanteesta en siitä miten pelikäytössä korkein Ghz lukema ratkaisee.
”PDF-dokumentista löytyy Coffee Lake S (6+2) -koodinimellisten 8. sukupolven Core-prosessoreiden alta listattuna toistaiseksi julkaisemattomat 9000-sarjan mallit:”
Eikös tuo +2 tarkoita iGPU ydinten määrää eli 6 CPU ydintä ja 2 iGPU ydintä ts ei ole 8 ytiminen.
Juuh, nythän vaan on edelleen Skylake arkkitehtuuri jossa lisätty ytimiä (+sen myötä L3 kakkua) ja kellotaajuuksia.
Jos lankku menee uusiksi 9900k:n suhteen niin kaippa se on sama painaa ostosten suhteen jarrua ja odotella mitä vuosi 2019 tuo tullessaan. Ikävä on aikaa kun c2d vaihtui kätevästi c2q malliin
Missä vaiheessa amd on mennyt edelle?
Tietääkseni intelillä ei ole (mitään) tarvetta tehdä kokonaan uutta prosessoria. Rytsölät ja i5/i7:t kilpailee kotikäyttäjien markoista.
Ipc on nopeilla muisteilla käytännössä sama. Energiatehokkuudessa amd edellä. Ainut missä Intel on edellä, on maksimi kellotaajuus.
Eihän se edellä olekaan, mutta uskoisin että Intelille kuitenkin lurahti lusikallinen housuun Ryzenien ja Threadrippereiden myötä, kun iski paniikki tuoda myös lisää ytimiä prossuihin.
Tämäkään ei välttäm
Korkein kellotaajuus ei ole koskaan ratkaissut, vaan kellojaksoa kohti tehty työ. Se on yhdentekevää onko 100MHz vai 10000MHz, jos ensinmainittu vaan hoitaa hommat tehokkaammin. Sopii katsoa vaikka Intelin Northwood-ytimien aikoja ja graafeja sieltä AMD:n suorituskyvystä, eli ollut AMD:lla tarjota 3600MHz++ kiviä, niin helpoin ymmärtää selittämättä sen suuremmin.
En puhunut mitään edellä olosta.
Sinä tahallaan suljet silmät Epyc vs Xeon tilanteelta
jossa Intel ottaa takkiin niin pahasti että
Intelin omatavoite on se että se menettäisi vain korkeintaan 20% palvelinprosessorien markkinaosuudesta tänävuonna
(tämän tavoitteen Intel on kertonut sijoittalleen).
Halot hiusta täysin turhaan koska tällähetkellä Intel CPU:iden ja Zemien IPC:t on niin lähellä toisiaan että niitä ei tarvitse käytännössä huomoida kun puhutaan pelikäytöstä (samasta syystä en itse maininut IPC:tä)
@IcePen
Kuitenkin kirjoitit että pelikäytössä korkein taajuus ratkaisee. Tai ainakin näytölläni lukee niin. :confused:
Niin juuri se ratkaisee koska tällähetkellä IPC:issä ei ole eroa Intelin ja Zenien välillä
eli mitä ihmettä sinä tinkaat asiasta jolla ei olle mitään merkitystä tämän
"pelikäytössä korkein taajuus ratkaisee"
paikansapitävyyden kannalta tällähetkellä.
Ts sinä aloit halkomaan hiusta asiasta jolla ei ole mitään merkitystä tällähetkellä eikä lähitulevaisuudessa.
Ts sinä olet faktojen puolesta oikeassa mutta jauhat itsestäänselvyyksiaä asiasta jollla ei ole juuri nyt mitään merkitystä.
Tuli Mieleen töml:
:think: :kahvi: