Stratix 10 GX 10M rakentuu kuudesta EMIB-silloillla yhdistetystä sirusta ja yhteensä peräti 43,3 miljardista transistorista.

Intel on julkistanut Stratix-FPGA-perheeseen uuden tulokkaan täysin uuteen teholuokkaan. Stratix 10 GX 10M on maailman suurin FPGA-ratkaisu, päihittäen Xilinxin aiemmin tänä vuonna esittelemän UltraScale+ VU19P:n selvällä erolla ja jättäen aiemmat Stratixit kauas taakse.

Stratix 10 GX 10M rakentuu yhteensä noin 43,3 miljardista transistorista ja se valmistetaan 14 nanometrin valmistusprosessilla. Todellisuudessa kyse ei ole kuitenkaan yhdestä sirusta, vaan FPGA-piiri rakentuu kahdesta erillisestä FPGA-sirusta ja neljästä lähetinvastaanotin-sirusta. Eri sirut on yhdistetty toisiinsa EMIB-silloilla.

43,3 miljardiin transistoriin on saatu mahdutettua 10,2 miljoonaa logiikkaelementtiä, 2304 käyttäjän hallinnoimaa I/O-pinniä ja 308 megabittiä muistia. Lukemat ovat liki nelinkertaisia tähän asti suurimpaan Stratixiin verrattuna. FPGA:n tehonkulutuksen kerrotaan olevan puolestaan 40 % pienempi, kuin jos sama määrä logiikkaportteja samalla nopeudella toteutettaisiin neljällä Stratix 10 2800 -FPGA:lla eli edeltävällä lippulaivamallilla.

Lähteet: Intel, Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;