Alienware Area-51m -kannettaviin voi ostaa päivityskittinä GeForce RTX 2070- tai RTX 2080 -näytönohjaimen, joiden mukana toimitetaan koko kannettavan jäähdytyksen päivittävä jäähdytysmoduuli.

Kannettavan tietokoneen ostajat ovat useimmiten sidottuja pääosin niihin komponentteihin, millä se on varustettu tehtaalta lähtiessään. Muistit ja tallennusmediat ovat usein päivitettäessä, mutta esimerkiksi prosessorin ja näytönohjaimen vaihto ei tyypillisesti ole mahdollista.

Aiemmin markkinoille on tuotu näytönohjaimia muun muassa MXM-moduuleilla, jotka on suunniteltu vaihdettaviksi vaikka käyttäjän toimesta. Tästä huolimatta varsinaisten päivitysmoduulien kauppa on ollut joko olematonta tai parhaimmillaankin vähäistä. Dell esitteli vuoden alussa CES-messuilla uudet Alienware Area-51m -kannettavat, joiden valttikortiksi luvattiin myös käytännössä päivitettävissä olevat näytönohjaimet.

Nyt Dell on päättänyt vihdoin myös tuoda mainostamansa päivitysmoduulit myyntiin. Saataville tulee kaksi vaihtoehtoa: GeForce RTX 2070 ja RTX 2080. Itse näytönohjainmoduulin lisäksi pakettiin kuuluu riittävän jäähdytyksen mahdollistava Cryo-Tech v.2.0 -jäähdytysratkaisu, joka korvaa kannettavasta sekä näytönohjaimen että prosessorin alkuperäisjäähdytyksen.

Edullisesta päivityksestä ei kuitenkaan ole kyse. Edullisemman GeForce RTX 2070 -päivityspaketin voi tilata Delliltä 839,99 dollarin hintaan, kun RTX 2080:n kyljessä komeilee 1138,99 dollarin hintalappu.

Lähteet: Dell (1), (2), Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;