Joukkorahoitusta Kickstarterin kautta hakeva NCore V1 toimii vain korkattujen prosessoreiden kanssa, mutta sen sisarmalli V1D tukee myös korkkaamattomia prosessoreita.

Kickstarteriin on ilmestynyt mielenkiintoinen uusi nestejäähdytysratkaisu. NUDEcnc:n kehittämä NCore V1 on nestejäähdytysblokki, joka tarjoaa mielenkiintoisia ratkaisuja etenkin kovemman tason harrastajille, jotka eivät pelkää prosessorin korkkaamista.

NCore V1 on kompakti nestejäähdytysblokki, joka on suunniteltu LGA1151-prosessoreille. Sen perusversio on asennettavissa vain etukäteen korkatuille prosessoreille ja sen kiinnityksestä huolehtii poikkeuksellisesti itse prosessorikannan kansi, joka normaalisti lukitsee vain prosessorin paikoilleen.

NCore V1D tarjoaa puolestaan kiinnityskehykset, joilla se asennetaan kuin mikä tahansa emolevyn standardikiinnitystä tukeva jäähdytin. V1D toimii perusmallista poiketen sekä IHS:llä varustettujen että korkattujen prosessoreiden kanssa. Sen kehykset on suunniteltu siten, että ne toimivat haluttaessa prosessorin korkkaustyökaluna, mikäli käyttäjä myöhemmin haluaa prosessorinsa korkata. Kehyksissä on saranoiden avulla toteutettu paineenjakamismekaniikka, mikä helpottaa sen kiristämistä tasaisesti.

Itse nestejäähdytysblokki on kummankin mallin kohdalla identtinen. NUDEcnc ei ole kertonut käytetyistä materiaaleista, mutta oletettavasti blokki on valmistettu kuparista ja erilaisista muoveista. Sen rakenteeseen on sisällytetty mielenkiintoinen mahdollisuus säätää prosessoriblokin läpi virtaavan nesteen määrää ruuvin avulla.

Yrityksen omien testien mukaan NCore V1 tarjoaa selvästi parempaa jäähdytystehoa kilpailijoihinsa nähden. Kickstarter-sivujen mukaan ratkaisu on parhaimmillaan 10 % tehokkaampi kuin perinteiset nestejäähdytysblokit yhdistettynä korkattuun prosessoriin, jossa IHS on kuitenkin edelleen blokin ja prosessorin välissä, mutta Intelin käyttämä lämpötahna on vaihdettu nestemetalliin. Korkkaamattomaan prosessoriin ja perinteiseen nestejäähdytysblokkiin verrattuna eroa kerrotaan tulevan peräti 38 %. [H]ardOCP:n ajamissa kolmannen osapuolen testeissä moisia eroja ei nähty, mutta NUDEcnc huomauttaa verkkosivuillaan, että neljälle sivustolle lähetetyt prototyypit ovat aiempaa prototyyppiversiota, jota on sittemmin jo paranneltu.

Edullisimmillaan NCore V1- ja V1D-nestejäähdytysblokit ovat saatavilla Kickstarterin kautta 69 ja 89 punnan hintaan. Suomeen ostettaessa hinnat luonnollisesti nousevat ja toimituskulujen kera hinnat nousevat 82 ja 102 puntaan eli noin 94 ja 117 euroon. Rajoitettujen Early Bird -hintojen jälkeen on saatavilla Kickstarter Special -erät, jotka on hinnoiteltu 10 puntaa kalliimmiksi.

NUDEcnc on asettanut NCore V1 -keräyskampanjansa tavoitteeksi 10 000 puntaa, josta on uutista kirjoitettaessa koossa 4035 puntaa. Joukkorahoituskampanja on auki vielä 26 päivää ja kampanja on toteutettu All or nothing -periaatteella, eli rahoja ei siirretä NUDEcnc:lle mikäli tavoitesumma ei täyty.

Päivitys:

NCore V1:n ydin on kuparia, jonka päällä on kirkasta akryylimuovia oleva kansi ja messinkinen kehys letkuliittimille. Tiivisteinä on käytetty korkealaatuisia Viton-o-renkaita ja virtausta hallitseva levy on valmistettu asetaalimuovista. V1D-mallin kehykset on tehty anodisoidusta alumiinista.

Lähde: NCore V1 @ Kickstarter

This site uses XenWord.
;