Jon Peddie Research ei julkaissut tarkkoja prosenttiosuuksia, mutta kertoi AMD:n ohittaneen NVIDIAn näytönohjainten toimitusmäärissä pienehköllä marginaalilla.

Jon Peddie Research on julkaissut jälleen vuosineljänneksittäin päivittyvät raporttinsa näytönohjainten toimituksista. Mukana ovat niin kaikkia näytönohjaimia kuin erillisnäytönohjaimiakin koskevat tilastot.

JPR:n mukaan näytönohjainmarkkinat kasvoivat viime neljännekseen nähden 0,6 %:lla, mutta vuoden takaiseen verrattuna markkinat ovat kutistuneet 10,4 %. Erillisnäytönohjainten toimitukset laskivat viime neljännekseen nähden 16,6 ja vuoden takaiseen nähden peräti 39,7 %.

Myös integroidut grafiikkaohjaimet mukaan ottavissa markkinaosuuksissa tapahtui merkittävä muutos, kun AMD ohitti NVIDIAn toimitusmäärissä ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Jostain syystä JPR ei julkaissut tarkkoja prosenttilukuja, mutta AMD:n ja NVIDIAn osuudet liikkuvat noin 16 – 18 prosentin tuntumassa ja Intelin 66 – 68 %:n tuntumassa. AMD kasvatti toimitusmääriään neljänneksen aikana 9,8 %, kun Intelin toimitusmäärät laskivat 1,4 % ja NVIDIAn pysyivät ennallaan.

Erillisnäytönohjaimissa tapahtui niin ikään isoja mutuoksia, sillä AMD kasvatti osuutensa viime neljänneksen 22,7 prosentista 32,1 prosenttiin. NVIDIAn osuus laski vastaavasti 77,3 prosentista 67,9 prosenttiin. Vuosi sitten osuudet olivat AMD:lle 36,1 ja NVIDIAlle 63,9 %.

Lähteet: Jon Peddie Research (1), (2)

This site uses XenWord.
;