Smach Z:n lopullisen version kerrotaan sisältävän sulautettuihin järjestelmiin tarkoitetun Ryzen V1605B -prosessorin neljällä Zen-prosessoriytimellä ja Vega 8 -grafiikkaohjaimella.

Smach Z on jo pitkään työn alla ollut käsikonsolimainen tietokone. Viivästyksien, muuttuvien ominaisuuksien ja muun hämmingin myötä joukkorahoitettu projekti on vaikuttanut välillä jo puhtaalta huijaukselta, mutta nyt tietokone aiotaan vihdoin saada markkinoille.

Smachin toimitusjohtajan Daniel Fernandezin mukaan kanettavan minitietokoneen lopulliset tekniset ominaisuudet on nyt lyöty vihdoin lukkoon. Smach Z tulee markkinoille sekä perus- että Pro-versiona ja ne eroavat toisistaan muistin ja tallennustilan kapasiteettien suhteen.

Smach Z on varustettu AMD:n tuoreella sulautettuihin järjestelmiin suunnatulla Ryzen V1605B -prosessorilla. Raven Ridge -siruun perustuva prosessori on neliytiminen, tukee SMT-teknologiaa ja sen Vega-grafiikkaohjaimessa on käytössä kahdeksan Compute Unit -yksikköä (512 stream-prosessoria).  Prosessoriydinten peruskellotaajuus on 2 GHz ja Boost-kellotaajuus 3,6 GHz, kun grafiikkaohjain on asetettu toimimaan 1,1 GHz:n kellotaajuudella. Prosessorin TDP-arvo on AMD:n mukaan konfiguroitavissa 12 – 25 watin välillä ja Fernandez kertoo yhtiön valinneen sen vakioarvoksi 15 wattia.

DDR4-2133 MHz -muistia on perusversiossa 4 ja Pro-versiossa 8 gigatavua, kun tallennustilaa on perusversiossa 64 ja Pro-versiossa 128 Gt. Fernandezin mukaan ainakin muisti ja tallennustila ovat kuitenkin yhtiön verkkokaupasta tilattaessa konfiguroitavissa, jonka lisäksi piirilevystä otetut kuvat paljastavat muistien olevan tavallisia SO-DIMM-muisteja, jolloin ne olisivat myös käyttäjän vaihdettavissa. Tietokoneesta löytyy myös SD-kortinlukija.

Steam Controller -tyyppisillä kosketuspinnoilla ja painikkeilla varustettu minitietokone on varustettu lisäksi 6-tuumaisella 1080p-resoluution kosketusnäytöllä ja Pro-version tapauksessa 5 megapikselin webbikameralla. Kosketuspintojen konfiguraatiota voi lisäksi muuttaa esimerkiksi lisäpainikkeiksi tai d-padiksi erillisillä ZPad-lisäosilla. Ulkoiseen näyttöön signaalin voi viedä DisplayPort-liittimestä. Liitinpuolelta löytyy yksi USB Type-C, yksi USB Type-A, microUSB sekä kuuloke/mikrofoniliitäntä.

Langattomat yhteydet on toteutettu WiFi 802.11 b/g/n/d/e/h/i- ja Bluetooth -tuella ja virtaa laitteelle tarjoilee 46 wattitunnin akku, jonka luvataan kestävän parhaimmillaan 5 tuntia pelikäytössä. Fernandezin mukaan laitteen tuuletuksen aiheuttama melu on suurin piirtein Nintendo Switch -konsolin tasoa 31 desibelillään.

Smach tulee esittelemään Smach Z -tietokonettaan Embedded World -tapahtumassa kuluvan kuun lopulla. Samassa yhteydessä yllä kuvatut tekniset ominaisuudet paljastetaan myös virallisesti, jonka lisäksi käsikonsolin alfaversio tulee olemaan messuilla esillä mutta ei kokeiltavissa.

Yhtiön IndieGoGo-kampanjasivut ovat auki ja kampanjahinnat ovat voimassa Embedded World -messujen ajan, eli 1. maaliskuuta asti. Sen jälkeen yhtiö avaa oman verkkokauppansa, josta tietokoneen voi tilata haluamassaan konfiguraatiossa normaalihintaan.

Mikäli nykyiset arviot toimitusajoista pitävät paikkaansa, aikoo yhtiö aloittaa ensimmäisten Smach Z -tietokoneiden toimitukset toukokuun aikana. Kampanjahinnoissaan Smach Z:n perusversio on hinnoiteltu 490 dollariin ja Pro-versio 690 dollariin. Indiegogo-kampanjan jälkeiset normaalihinnat versioille tulevat näillä näkymin olemaan 699 ja 899 dollaria.

Lähde: Liliputing

This site uses XenWord.
;