UMC:n mukaan oikeus on määrännyt Micronin DDR4-, GDDR-muisteja sekä SSD-asemia myyntikieltoon Kiinassa niiden patenttirikkomusten vuoksi.

Muistivalmistaja Micron on joutunut vaikeuksiin Kiinassa, jossa se käy oikeutta paikallista United Microelectronics Corporationia (UMC) vastaan. Kiistan aiheena ovat paitsi Micronin väitetyt patenttirikkomukset, myös UMC:n ja Jinhua Integrated Circuitin väitetty teollisuusvakoilu.

UMC:n julkaiseman lehdistötiedotteen mukaan se on saanut merkittävän erävoiton patenttioikeustaistelussa Micronia vastaan. Yhtiön mukaan tietyt Micronin DRAM- ja NAND-muistit rikkovat sen patentteja. UMC:n mukaan Fuzhou Intermediate People’s Court -oikeuslaitos on nyt päättänyt alustavasti kieltää Micronia myymästä tiettyjä tuotteitaan Kiinassa. Kieltolistalle ovat joutumassa näillä näkymin ainakin DDR4-muistikampoja, näytönohjaimissa käytettäviä GDDR-muisteja sekä SSD-asemia. Micron on kommentoinut asiaa yksinkertaisesti toteamalla, ettei se ole vielä saanut myyntikieltoa oikeudelta eikä kommentoi asiaa enempää ennen, kuin sillä on mahdollisuus tutustua oikeuden materiaaleihin.

Uutistoimisto Bloomberg on saanut varmistettua Fuzhou Intermediate People’s Court -oikeustalolta, että oikeuden määräys on todellakin olemassa, mutta asiaa ei tulla kommentoimaan toistaiseksi enempää oikeustaiston ollessa edelleen käynnissä. Kielto voi osoittautua todella kovaksi iskuksi Micronia kohtaan, sillä Kiinan markkinat vastaavat yli puolesta yhtiön liikevaihdosta.

Patenttioikeudenkäynnin lisäksi yhtiöiden välillä on kesken toinenkin oikeudenkäynti. Micron haastoi UMC:n ja Jinhua Integrated Circuitin viime vuonna oikeuteen teollisuusvakoilusta. Micronin mukaan yhtiöt ovat kopioineet suoraan sen DRAM-muistien valmistusprosessin. UMC ja Jinhua ovat kieltäneet väitteet, mutta oikeudenkäynti on edelleen kesken.

Lähde: UMC

This site uses XenWord.