Jiangjia Micron tämän hetken suorituskykyisin näytönohjain vastaa tehoiltaan vain GeForce GT640 -näytönohjainta, mutta tekee sen merkkittävästi pienemmällä tehonkulutuksella.

Ei ole salaisuus, että Kiina pyrkii omavaraisuuteen myös teknologia-alalla ja se on perustanut valtion tukemana lukuisia eri alojen piirejä suunnittelevia yrityksiä, jotka usein pysyvät länsimaissa ainakin kuluttajien tietouden ulottumattomissa. Yksi tällaisista yrityksistä on vuonna 2006 perustettu Changsha Jingjia Microelectronics Company eli Jingjia Micro.

Jingjia Micro suunnittelee erilaisia piirejä sekä kuluttaja- että armeijakäyttöön. Yhtiö on muun muassa vastuussa ensimmäisestä täysin Kiinassa kehitetyistä grafiikkapiireistä, joita käytetään nyt muun muassa armeijan lentokalustossa. Nyt yhtiö on aloittanut grafiikkapiiriensä markkinoinnin myös kuluttajamarkkinoille.

Jingjia Micron tuorein grafiikkapiiri on JM7200, jonka suorituskyky on Tom’s Hardwaren mukaan samaa luokkaa GeForce GT 640:n kanssa murto-osalla sen kulutuksesta. Todellinen mielenkiinto kiinnittyy kuitenkin yhtiön tuleviin piireihin, JM9231:een ja JM9271:een. JM9000-sarjan piirit tukevat OpenGL 4.5- ja OpenCL 2.0 -rajapintoja.

JM9231 tulee toimimaan parhaimmillaan yli 1500 MHz:n kellotaajuudella ja sen tukena tulee olemaan 8 Gt GDDR5-muistia ja 256 Gt/s muistikaistaa. Grafiikkapiirin kerrotaan pystyvän yli 32 GPixel/s täyttönopeuteen ja 2 TFLOPSin teoreettiseen suorituskykyyn FP32-tarkkuudella. Näytönohjaimesta löytyy HDMI 2.0- ja DisplayPort 1.3 -ulostulot sekä tuki 4K60 HEVC -videoiden rautakiihdytetylle purulle. Näytönohjaimen TDP-arvon suunnitellaan olevan 150 wattia.

JM9271:n maksimikkellotaajuksiksi kerrotaan puolestaan yli 1800 MHz ja grafiikkapiirin rinnalla tulee olemaan 16 Gt HBM-muistia, mikä tarjoaa 512 Gt/s muistikaistaa. Näytönohjaimelle luvataan yli 128 GPixel/s täyttönopeutta ja 8 TFLOPSin teoreettista suorituskykyä FP32-tarkkuudella. Näytönohjaimessa on samat ulostulot ja mediaominaisuudet kuin pikkuveljessään, mutta PCI Express -tuki tullaan päivittämään 3.0:sta 4:0:aan. Näytönohjaimen TDP-arvoksi luvataan 200 wattia.

Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, aikooko Jiangjia Micro tehdä itsestään isompaakin numeroa kuluttajamarkkinoilla näytönohjainten saralla. Tämä vaatisi kuitenkin käytännössä vähintään DirectX- ja Vulkan-rajapintojen tukemisen, mitä tulevat JM9000-sarjan grafiikkapiirit eivät ainakaan tällä tietoa tule tarjoamaan.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;