Maeil Business News Korean ei kerro mitä prosessoreita Samsung tulisi Intelille valmistamaan, mutta aiemmissa huhuissa on puhuttu Rocket Lake -prosessoreista.

Intel julkaisi viime viikolla avoimen kirjeen, jossa se pahoitteli yhtiön jatkuvia toimitusvaikeuksia. Yhtiön 10 nanometrin prosessi ei ole vieläkään valmis korvaamaan 14 nanometrin prosessia täysin ja 14 nanometrin kapasiteetti ei yksinkertaisesti riitä vastaamaan kysyntään. Kirjeessä Intel kertoi käyttävänsä jatkossa entistä enemmän ulkoisia puolijohdevalmistajia tukeakseen omaa tuotantokapasiteettiaan.

Korealainen uutissivusto Maeil Business News Korea on nyt julkaissut omiin lähteisiinsä perustuen uutisen, jonka mukaan Intel tulisi ostamaan prosessoreilleen tuotantokapasiteettia Samsungilta. Samsung on looginen valinta ulkopuoliseksi valmistajaksi, sillä vaikka yhtiö käyttää jo valmiiksi TSMC:tä valmistaakseen joitain piirejään, on maailman suurimmalla puolijohdevalmistajalla kädet täynnä jo nykyisten tuotantomääriensä kanssa. KTB Investment & Securitiesin analyytikko Kim Yang-jae on lisäksi kertonut uskovansa Samsungin saavan tulevaisuudessa lisääkin tilauksia Inteliltä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Samsungin kerrotaan tulevan valmistamaan Intelin prosessoreita. Kesällä korealainen SeDaily kertoi omiin lähteisiinsä perustuen Intelin tulevan valmistuttamaan vuonna 2021 markkinoille saapuvia Rocket Lake -prosessoreita Samsungilla. Kummankaan uutislähteen tietoja on mahdotonta varmistaa tässä kohtaa, mutta mikäli ne pitävät paikkaansa, tulee asia selviämään viimeistään Samsungilla valmistettavien prosessoreiden julkaisun jälkeen tavalla tai toisella. Intel ei ole valmistuttanut aiemmin moderneja x86-prosessoreita ulkopuolisilla valmistajilla.

Lähde: Pulse by Maeil Business News Korea

This site uses XenWord.
;