Vuotolähteiden mukaan Intel tiputtaa Core i9 -sarjan pois kuluttajamallistostaan, mikä tarkottaisi sen omistamista Rocket Lakesta lähtien HEDT-alustan Core X -sarjan prosessoreille.

Intelin prosessoripuolella seilataan tällä hetkellä varsin myrskyisissä vesissä. Yhtiön 10 nanometrin prosessi on toistaiseksi varattu vain mobiili- ja palvelinsiruille, joista jälkimmäisiä ei ole vielä julkaistu, jonka lisäksi yhtiön 10. sukupolven Core X -sarjan prosessoreiden tämän viikkoinen julkaisu koki murskavastaanoton mediassa.

Työpöytäpuolella Intel tulee jatkamaan 14 nanometrin prosessin käyttöä näillä näkymin ainakin vuoden 2021 loppuun asti. Seuraavaksi on vuorossa alkuvuodesta julkaistavat Comet Lake-S -prosessorit, joiden mobiilivariantit julkaistiin aiemmin syksyllä. Comet Lake tulee kasvattamaan yhtiön kuluttaja-alustan maksimiydinmäärän nykyisestä kahdeksasta kymmeneen.

Tuttu Twitter-vuotaja momomo_us on nyt twiitannut kuvan, jossa kerrotaan mielenkiintoisia yksityiskohtia Comet Lakea seuraavasta, niin ikään 14 nanometrin prosessilla valmistettavasta Rocket Lakesta. Vuodon mukaan Rocket Lake tulee tiputtamaan Comet Laken nostaman maksimiydinmäärän takaisin kahdeksaan. Vuotajien mukaan tämä johtuu siitä, että Intel ei tulisi julkaisemaan prosessorista lainkaan Core i9 -versioita. Tämän voidaan tulkita tarkoittavan, että Core i9 tulee olemaan jatkossa yksin Core X -sarjalle omistettu mallisarja.

Vuoto paljastaa lisäksi, että Rocket Lake tulee sisältämään Gen12 eli Xe-arkkitehtuuriin perustuvan grafiikkaohjaimen, jossa on käytössä 32 Execution Unit -yksikköä. Se tulee tukemaan maksimissaan 128 gigatavua DDR4-2933-muistia tai 32 gigatavua LPDDR4x-3733-muistia. LPDDR4x-tuki on todennäköisesti kuitenkin rajoitettu Rocket Laken kannettaviin suunnattuihin U-sarjan malleihin.

Samassa vuodossa kerrotaan myös Tiger Laken yksityiskohtia. Tiger Lake valmistetaan 10 nanometrin prosessilla ja siitä julkaistaan vain vähävirtaiset U- ja Y-sarjan versiot. Prosessorit ovat maksimissaan neliytimisiä ja niissä on Gen12- eli Xe-grafiikkaohjain 96 Execution Unit -yksiköllä. Mielenkiintoisena yksityiskohtana ne tulevat tukemaan uutena DDR4- ja LPDDR4x-muistien lisäksi myös LPDDR5-5400-muistia.

Lähde: momomo_us @ Twitter

This site uses XenWord.
;