unEvn One on täysmittainen sähköllä korkeussäädettävä ja ITX-kokoonpanon sisälleen mahduttava pelipöytä, jonka voi taittaa keskeltä kahtia siirtoja varten.

Useat valmistajat ovat tuoneet viime vuosina markkinoille pelipöytiä, joissa tietokone rakennetaan suoraan itse pöydän sisälle. Nyt Kickstarteriin on ilmestynyt mielenkiintoinen kotimainen pelipöytäerikoisuus, unEvn One.

unEvn One vaikuttaa päällisin puolin varsin tavanomaiselta pelipöydältä. Sen sisälle on rakennettu paikka ITX-emolevylle, SFX-virtalähteelle (max. 130 mm pitkät) ja käytännössä täysmittaiselle näytönohjaimelle (350 x 150 x 60 mm). Pöydässä on lisäksi yksi 140 mm:n tuuletin, jonka voi vaihtaa tuulettimineen maksimissaan 80 mm paksuun nestekierron jäähdyttimeen sekä paikat kahdelle 140 mm:n tuulettimelle. Prosessorin jäähdytin voi olla maksimissaan 60 mm korkea. Tallennustilaa varten pöydässä on neljä 2,5-tuumaisen aseman paikkaa (maksimissaan 10,5 mm korkeat asemat).

Pöydän erikoisuus on sen liikultetavuus. Koko komeus on suunniteltu ainakin teoriassa kannettavaksi ja koko pöydän voi taittaa helpompaa liikuttelua varten keskeltä kahtia. Pöytään rakennettu kaasujousella varustettu näyttövarsi tukee maksimissaan 32-tuumaisia näyttöjä VESA 75×75 tai 100×100 kiinnityksin, mutta mikäli näyttö on korkeintaan 25-tuumainen, sen voi taittaa varren mukana pöydän sisään, kun kokoonpanoa siirretään. Pöytään on saatavilla myös enimmillään kaksi lisävartta näytöille.

unEvn Onen kaarevaan etureunaan on integroitu tietokoneen puolelle virtapainike, kaksi USB 3.1 Type-A -liitäntää sekä 3,5 mm:n kuuloke- ja mikrofoniliitännät. Heti I/O-paneelin vierestä löytyy lukittava laatikko ja toiselta laidalta puolestaan pöydän korkeuden säätöön tarkoitettu hallintapaaneli. Muita pöydän ominaisuuksia ovat mm. erilaiset kaapelinhallintaominaisuudet, teline hiiren johdolle (”mouse bungee”) sekä virran läpiviennit enimmillään kahdelle laitteelle, kuten näytöille, jolloin koko pöydästä lähtee vain yksi johto seinään.

Pöydän strategiset mitat ovat käyttövalmiina 80 x 121 x 60 – 80 senttimetriä ja kokoon taitettuna 60 x 80 x 20 cm. Sähköistetyn pöydän korkeutta voi muuttaa nappia painamalla ja siihen voi ohjelmoida neljä eri esiasetettua korkeutta 60 ja 80 cm:n välillä. Koko komeuden paino on noin 25 – 30 kg riippuen näytön ja komponenttien painosta.

unEven Onen kehittäjät ovat asettaneet projektilleen 40 000 Yhdysvaltain dollarin tavoitteen ja rahoitus toimii kaikki tai ei mitään -periaatteella, eli mikäli tavoite ei tule täyteen 15. huhtikuuta mennessä, projektia tukeneet eivät menetä rahojaan. Uutista kirjoittaessa tavoitteesta on koossa 11 312 dollaria.

Edullisimmillaan unEvn Onen saa Super Early Bird -pakettina 1249 dollarin hintaan. Pakettiin kuuluu itse pöytä, yksi näyttövarsi, virtajohto itse pöydälle sekä toinen pöydän ja näytön väliin. Tällä hetkellä Super Early Bird -paketteja on lunastamatta vielä kaksi, joiden jälkeen hinta nousee 1369 dollariin. Kaikkien Early Bird -erien jälkeen pöydän Kickstarter-hinta tulee olemaan 1599 dollaria ja lopulliseksi jälleenmyyntihinnaksi mainitaan 2499 dollaria. Lisäksi saataville tulee 49 dollarin hintainen kantolaukku ja 69 dollaria kappaleelta kustantavia näyttövarsia. Paketin toimituskulut Suomeen ovat 149 dollaria.

Lähde: unEvn One @ Kickstarter

This site uses XenWord.
;