Salcompin uuden tehtaan tuotantokapasiteetti on noin 350 miljoonaa laturia vuodessa, mikä yli kaksinkertaistaa yhtiön tehtaiden yhteenlasketun tuotantokapasiteetin.

Kotimainen laturivalmistaja Salcomp on ilmoittanut laajentavansa toimintaansa ja avaavansa uuden tehtaan Kiinan Guigangissa. Salcomp on Salossa vuonna 1973 perustettu mobiililaitteiden ja muun elektroniikan latureihin erikoistunut yritys. Yhtiön pääomistajia ovat ruotsalaiset Nordstjernan ja AP6.

Salcompin uusi laturitehdas avattiin tänään noin 5,5 miljoonan asukkaan Guigangissa Kiinassa. Tehdas on rakennettu ympäristötekijöitä ajatellen ja se tuottaa arviolta 20 – 30 % tarvitsemastaan sähköstä tehtaan katolle asennetuilla aurinkopaneeleilla. Tehtaan kapasiteetiksi kerrotaan noin 350 miljoonaa laturia vuodessa, mikä tekee siitä maailman suurimman laturitehtaan.

Nyt avatun uuden tehtaan lisäksi Salcompilla on yhteensä viisi tuotantolaitosta Kiinassa, Intiassa ja Brasiliassa. Yhtiön muiden tehtaiden yhteenlaskettu vuosikapasiteetti on noin 250 miljoonaa laturia. Yhtiön panostus kasvuun on ollut viime vuosina voimakasta, sillä nyt avattu tehdas on jo kolmas vuoden sisään.

Salcompin toimitusjohtaja Markku Hangasjärven mukaan Guigangin tehdas on yhtiölle tärkeä askel, sillä älypuhelinmarkkinat kasvavat etenkin Kiinassa kovaa vauhtia, mikä puolestaan lisää latureiden kysyntää merkittävästi. Yhtiö pyrkii lisäksi houkuttelemaan sen latureissa käytettävien komponenttien valmistajia Guigangin alueelle leikatakseen latureiden materiaalikustannuksia.

Lähde: ePressi

This site uses XenWord.
;