Valcon uusissa nappikuulokkeissa on huomioitu myös pohjoisen kotimaamme pakkaset korvaamalla hipaisukytkimet oikeilla napeilla.

Kotimainen Valco tunnetaan muun muassa kyseenalaistakin huomiota saaneista mainoslauseistaan, mutta yhtiön varsinainen osaaminen löytyy kuulokepuolelta. Yhtiö keräsi menneenä kesänä myös positiivista palautetta ilmoitettuaan rakennuttavansa Puolangalle kuuloke- ja kuolemantähtitehtaan.

Joka kodin kuolemantähteä odotellessa joudutaan tyytymään vielä kuulokkeisiin, kuten vasta julkaistuihin NL25-nappikuulokkeisiin. NL25:t ovat ns. True Wireless- eli täyslangattomat nappikuulokkeet Yhtiön mukaan kuulokkeet ovat palkitun Jussi Timosen muotoilemat ja ääniprofiilista on vastuussa puolestaan Jasse Kesti.

NL25-nappikuulokkeiden sisältä löytyy Qualcommin QCC3000-sarjan piirit, jotka tukevat pienilatenssista pelitilaa, mutta tarkempi mallinumero on päätetty pitää salassa. Ne tukevat Bluetooth 5.3 -yhteyksiä LE Audio -tuen kera sekä mm. Qualcommin korkearesoluutioista aptX-äänenpakkausta. Ääntä toistetaan 10 mm:n hybridielementeillä, joiden kerrotaan yhdistävän dynaamisen elementin iskevyyden matalilla bassotaajuuksilla sekä armature-elementin nopeuden korkeammilla taajuuksilla. Mukana on luonnollisesti myös mikrofonit.

Kummassakin nappikuulokkeessa on 35 mAh:n akku, kun 55 mm halkaisijaltaan olevasta pyöreästä kotelosta löytyy 300 mAh:n akku nappien lataukseen. Paksuutta latauskiekolta löytyy yhtiötä lainaten noin tuuman verran. Kuulokkeiden luvataan jaksavan täydellä äänenvoimakkuudella 5 tuntia ja yleisesti käyttöaikaa kerrotaan olevan 12 tuntia, mutta mistään ei käy ilmi pitävätkö luvut sisällään kuulokkeiden kotelon akusta irtoavat virrat. Kuulokkeet on IPX4-suojatut roiskeilta. Valcon mukaan sen nappikuulokkeet erottuvat massasta muun muassa oikeiden painikkeidensa kautta, kun ainakin valtaosa kilpailijoista käyttää kapasitiivisia kosketuselementtejä kuulokkeiden hallintaan.

NL25-nappikuulokkeet tulevat saataville ainakin toistaiseksi vain ennakkovarausten kautta. Ensimmäinen erä tullaan numeroimaan ja omaa sijoitusta odotuslistalla voi parantaa kutsumalla kavereitakin ennakkovaraamaan omat kuulokkeensa.

Kuulokkeiden hinta on 139 euroa ja se maksetaan vasta, kun ennakkovaratut kuulokkeesi ovat valmiina lähetettäviksi. Valco myöntää niille kahden vuoden täystakuun sekä varaosia ja kohtuuhintaista korjausta niin kauan, kuin yhtiö on olemassa. Lisäksi yhtiö viherpesee toimintaansa istuttamalla puun jokaista myytyä kuuloketta kohden.

Lähde: Valco

This site uses XenWord.
;