Ryzen 3 4300U -APU-piiriä ajettiin testin aikana ilman suoraa jäähdytystä, mutta sen turvamekanismit varmistivat, ettei prosessori pääse ylikuumenemaan.

Fritzchens Fritz tunnetaan parhaiten käsityönä tekemistään valokuvista piisirujen rakenteesta. Miehen tuorein projekti antaa puolestaan mielenkiintoisen ikkunan prosessorin eri osien lämpenemiseen rasituksessa.

Fritzin tuoreimmassa projektissa hän ajaa AMD:n Renoir-koodinimellistä Ryzen 3 4300U -APU-piiriä ilman jäähdytystä. APU-piiri on varustettu neljällä Zen 2 -ytimellä SMT-teknologia pois käytöstä sekä 5 Compute Unit -yksikön Vega-grafiikkaohjain. Vaikka APU-piiriä ei jäähdytetä testin aikana suoraan, sen yli puhaltaa tasainen pieni ilmavirtaus. Lisäksi APU-piirin lämpörajaksi oli asetettu Renoir Mobile Tuning -sovelluksella 90°C, mikä johti prosessorin tehonkulutuksen tippumiseen noin 7 watin tienoille, kun sen normaali TDP on 15 wattia.

Kenties mielenkiintoisinta antia testissä on kuitenkin reaaliaikainen lämpökameran kuva, mikä näyttää samalla miten eri osat prosessorista lämpenevät rasituksessa vaihtelevasti. Testisovelluksina käytettiin Cinebenchiä, Crysistä, 3DMark Time Spytä ja Furmarkia. Suorituskyky vaihteli luonnollisesti testistä toiseen rajusti, mutta esimerkiksi Crysis pyöri ikkunassa yllättävänkin hyvin olosuhteet huomioiden.

Lähde: Fritzchens Fritz @ YouTube

This site uses XenWord.
;