Lenovon Accelerate-tapahtuman yhteydessä testattavana ollut ThinkPad X1 on edelleen erittäisen varhaisen vaiheen prototyyppi, vaikka kannettava aiotaankin saada markkinoille ensi vuoden aikana.

Lenovo on julkistanut markkinoille maailman ensimmäisen taittuvanäyttöisen kannettavan tietokoneen. Yhtiön suunnitelmien mukaan laite on tarkoitus tuoda markkinoille ensi vuonna osana ThinkPad X1 -sarjaa.

Lenovon esittelemä taittuvanäyttöinen ThinkPad X1 -kannettava on tässä vaiheessa vielä prototyyppivaiheessa. Toistaiseksi kannettavasta tiedetään vain vähän. Varmaa on, että näyttö tulee olemaan avattuna 13,3-tuumainen ja se käyttää LG:n 2K-resoluution 4:3-kuvasuhteen OLED-paneelia. Prosessorina tulee toimimaan tässä vaiheessa tarkemmin määrittelemätön Intelin prosessori ja pakettiin tulee kuulumaan langaton ohut näppäimistö sekä stylus.

The Verge on päässyt ottamaan tulevan kannettavan prototyypistä ensituntumat Lenovon Accelerate -tapahtumassa. Sivuston mukaan prototyyppi on edelleen erittäin aikaista mallia, vaikka tuotetta onkin kehitetty jo kolme vuotta. Vergen mukaan sarana esimerkiksi ei vaikuttanut erityisen tukevalta eikä sivusto saanut kuvata tarkemmin sen rakennetta tai toimintaa sen keskeneräisyyden vuoksi.

Tämän hetkinen prototyyppi on suunniteltu siten, että USB Type-C -tyyppisiä liitäntöjä on aina käden ulottuvilla riippumatta siitä missä asennossa kannettavaa käytetään. Vergen mukaan siitä kuitenkin puuttuu edelleen paljon ominaisuuksia, joita on suunniteltu lopulliseen tuotteeseen, kuten SIM-kelkka ja Windows Hello -yhteensopiva kameraratkaisu.

Lähteet: Lenovo, The Verge

This site uses XenWord.
;