Ranskalaissivusto esittelee artikkelissaan sinisellä muovikotelolla peitettyä Nokia 9 -älypuhelinta sekä käy läpi sen teknisiä ominaisuuksia.

Ranskalaissivusto Frandroid on julkaissut mielenkiintoisen katsauksen toistaiseksi julkaisemattomasta Nokia 9 -älypuhelimesta. Sivuston mukaan kyseessä on prototyyppilaite, joka on suojattu kulmikkaalla sinisellä ”black case” -kotelolla, jonka tarkoitus on peittää puhelimen muotoilu uteliailta silmiltä.

Koska puhelin on peitettu muovikotelolla, voi sen muotoilusta päätellä vain muutamia näkyvillä olevia seikkoja. Yläpäädyssä näyttäisi sijaitsevan 3,5 mm ääniliitäntä ja yläpäädyn metallikuoressa näyttäisi lisäksi olevan ns. antenniraita. Alapäädyssä kuoren sisältä pilkottaa puolestaan USB Type-C -liitäntä sekä pari kaiutinaukkoa. Näytön alapuolelta löytyy fyysiset kapasitiiviset navigointipainikkeet, joista suorakaiteen muotoinen kotipainike toimii myös sormenjälkitunnistimena.

Laitteen näytöltä otettujen kuvien perusteella rautapuolelta löytyy Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua tallennustilaa sekä 5,3-tuumainen QHD-näyttö, jonka kirkkauden on mitattu olevan jopa 530 nitsiä. Akun kerrotaan tukevan pikalatausta Quick Charge 3.0 -standardin mukaisesti. Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmän mainitaan muistuttavan pitkälti Google Pixel -puhelimista löytyvää hieman muokattua vakio-Androidia.

Laitteen kameran kerrotaan perustuvan kahteen 13 megapikselin kamerasensoriin, joista toinen on ilmeisesti mustavalkoinen ja toinen värillinen. Takakuoren kamerakehyksessä kameran objektiivien alta löytyy kaksois-LED-salama sekä laser-tarkennuksen sensori. Frandroid on myös julkaissut muutaman kameralla otetun kuvan, mutta niiden perusteella ei vielä kannata tehdä suurempia johtopäätöksiä, koska kyse on prototyyppilaitteesta.

Frandroidin jutun prototyyppilaite vaikuttaisi aidolta, mutta paljastuneisiin teknisiin yksityiskohtiin kannattaa silti toistaiseksi suhtautua varauksella, sillä on hyvin mahdollista, että valmistaja testaa tulevista laitteistaan useita erilaisia prototyyppivariantteja.

Lähde & kuvat: Frandroid

This site uses XenWord.
;