Neodyymimagneetit mahdollistavat käytännössä rajattomat mahdollisuudet eri komponenttien sijoittelulle kotelon sisällä.

Maverick on ilmeisesti varsin tuore startupyritys, sillä tietoa yrityksestä on vaikea löytää. Yrityksellä on kuitenkin mielenkiintoinen visio tietokonekoteloiden tulevaisuudesta, jonka ensimmäisiä Streacomin valmistamia prototyyppejä se esitteli lehdistölle Computex-messuilla.

Maverickin koteloidean erikoisuus on magneetit. Magneettisesta takalevystä, minimalistisista kehyksistä ja vapaasti sijoitettavista magneeteista rakentuvia prototyyppejä oli esillä kahta nelikulmaista kokoa, mutta periaatteessa levyt voisivat olla minkä kokoisia tai muotoisia tahansa.

Ideana on vapaat mahdollisuudet sijoittaa tietokoneen komponentit haluamaansa osaan koteloa asettamalla magneetit ja niihin kiinnitettävät tuet sopiviin paikkoihin. Magneetteja voi hyödyntää lisäksi johdotusten siistimisessä asentamalla levyyn ”portteja” pitämään johdot kurissa.

Neodyymimagneettien luvataan kestävän minkä tahansa tietokoneen komponentin paino, mukaan lukien virtalähteet. Ruotsalainen SweClockers on ehtinyt kuvaamaan prototyypeistä esittelyvideon, jossa esitellään niiden toimintaa.

Maverickin prototyypit ovat vielä varsin aikaisessa vaiheessa kehityssykliä ja AnandTechin mukaan yhtiön idea olikin lähinnä saada palautetta projektistaan, mikä voisi auttaa sen kehityksessä tuotteistettavaksi koteloksi asti.

Lähde: AnandTech

This site uses XenWord.
;