io-tech testasi LG:n uuden G7 ThinQ lippulaivaälypuhelimen.
io-techin tuore vahvistus Juha Uotila aloittaa uransa sivustollamme vauhdilla testiartikkelilla LG:n uudesta G7 ThinQ -älypuhelimesta. Ensi viikolla Suomessa kauppoihin saapuva 849 euron hintainen G7 ThinQ on seuraaja LG G6 -mallille ja kilpailee mm. Huawei P20 Prota, Samsung Galaxy S9:ää ja iPhone X:ää vastaan. Uotila käy artikkelissa omalla tyylillään höystettynä läpi laitteen fyysiset ja tekniset ominaisuudet, kameran kuvanlaadun, käyttöliittymän, suorituskyvyn ja akunkeston. Lopussa yhteenveto paljastaa kuinka pitkälle LG uutuudellaan pääsee.
Lue artikkeli: Testissä LG G7 ThinQ
Laadukasta io-tech työtä. Hyvä artikkeli, Juha!
Sinänsä hieman nurinkurista, että LG kertoo korjaavansa rautatason puutteita softan optimoinneilla (muistin käyttö, akunkesto) mutta samaan aikaan päivitysten kanssa on ollut ongelmia. Lisäksi en ainakaan henkilökohtaisesti ihan osta Smart Doctorin kaltaisten sovelluksien positiivisia vaikutuksia. Kuten artikkelissa todetaan, niin akku olisi kaivannut ne muutama sata mAh lisää.
Vaikea tätä on nostaa esimerkiksi Galaxy S9:n ohi ellei sitten jokin tietty ominaisuus ole must (esim. FM-radio).
Kyllähän noita tietysti teoriassa voidaan korjailla päivityksillä ja optimoinneilla. Tosin se sitten vaatii sen, että niitä päivityksiä pitäisi saada jakoon. Ehkä tilanne muuttuu tämän uuden "tiimin" voimin, mutta jäänee tosiaan nähtäväksi.
Näitä tuntuu tosiaan löytyvän melkein joka valmistajalta tällä hetkellä. Kai nuo lähinnä tarjoaa sen helpon, graafien käyttöliittymän esim ohjelmistojen cachen tyhjennyksiin yms. Tälläisten lyhyiden testijaksojen perusteella on toisaalta mahdotonta sanoa onko noista esimerkiksi pitemmän käytön jälkeen jotain hyötyä vai haittaa.
En tiedä paikataanko tuossa niinkään puutteita, vaan ovat ennemminkin päätyneet vähempään, koska näkevät sen riittävän optimointien myötä. Toinen asia toki on, että onko käytännössä näin. Huaweihan on perustellut neljän gigan RAMia aiemmin samalla tavalla.
Hei, voitko näyttää miltä tuo screen-on-time/akku-graafi näyttäisi akselit vaidettuina 😀
Kyllähän tuon nyt pystyy ihan mielessäänkin hahmottamaan miltä se näyttää :think:
Oliko nuo B&O:in kuulokkeet, kuin v30:ssä? Vai jotkut LG:n omat? Hyvä artikkeli. Olisipa tämä puhelin 50-100e halvempi… Noh, jos odottaa 3kk, niin voi hyvinkin olla.
Näissä ei ole B&O brändäystä.
Tuo on vain hieman huono, että vaikka miten perustellaan 4 Gt keskusmuistin riittävyys, niin sen vähyyttä ei kuitenkaan huomioida millään tasolla hinnassa. Minusta on inhottava suunta huonontaa speksejä ilman, että lasketaan hintaa.
Tätä on odotettu, hyvä avaus @Juha Uotila:lta!
Ajattelin odotella muutaman kuukauden että G7:n hinta laskisi kuin lehmän häntä ainakin sen parisen sataa euroa, kuten G6:n kanssa (LG G6 – Hintaseuranta | Hinta.fi), mutta vaikuttaa että OnePlus 6 on kuitenkin järkevämpi hankinta itselleni. Akun kestohan se lopulta oli mistä en viitsi liikaa tinkiä. :kahvi:
Noita lippulaivoja tosiaan saa puoleen hintaan alle vuoden päästä. Tämä on aika hyvin toistunut aikaisempien G-sarjalaisten kohdalla.
"ollen kuitenkin vähän kompaktimpi kuin isompaa näyttöä käyttävä Samsung Galaxy S9+ tai OnePlus 6."
Mitä tässä yhteydessä tarkoittaa kompaktimpi?
Pienempi ulkomitoiltaan
kompakti = tiivis, yhtenäinen, luja, pienikokoinen.
Kielitoimiston sanakirja
Meniköhän väsyneillä silmillä täysin ohi, mutta jäikö tästä "lippulaivasta" uupumaan hidastuskuvaus? Vaikka ei kaikille tarpeellinen olekaan, niin sekä harrastuksissa tekniikoiden hiomisessa, että vapaa-ajalla olen kyseisen ominaisuuden kokenut tarpeelliseksi.
Kamerasta löytyy tuo normaali 720p@240fps
Hyvää työtä uudelta kirjoittajalta!
"Hyvää
Eikö joka (äly)puhelimessa ole "omaa DAC:ia"? :think: Mielestäni parempi ilmaisu olisi että puhelimessä on B&O:n valmistama 32-bittinen quad-DAC.
Näinhän se on, ajatuskatkos 🙂
Korjataan :kahvi:
Hyvä arvostelu. Arvostelija selvästi tiesi mistä kirjoitti.
Varmasti hyvä Oreon puhelin myös tulevaisuudessa. Ei ole toivoakaan, että tuohon koskaan tulisi Android Pancakea.
Varmasti tulee Android P, mutta ei varmaankaan ensimmäisten joukossa..
Termi "dac" tarkoittaa äänikorttia ja kaikista puhelimista, joissa on analoginen kuulokeliitäntä, löytyy dac. G7: n erikoisuutena on KESKIMÄÄRÄISTÄ PAREMPI dac, joka kykenee syöttämään kuulokkeille enemmän virtaa/jännittä/tehoa/whatever ja väitetysti myös paremmalla äänenlaadulla.
"Kuulokevahvistimesta" höpöttäminen on puhdasta markkinointijargonia, sillä integroidun ratkaisun kohdalla siinä ei ole mitään järkeä.
Kuulokevahvistin tarkoittaa erillistä laitetta, joka VAHVISTAA heikkotehoisen äänilähteen signaalia. Emolevylle integroituna se ei ole mikään kuulokevahvistin vaan osa äänikortin perusrakennetta.
Noh, eipä täällä ennenkään tekniikasta paljoa ole perustettu.
Eiköhän se DACin ulostulo ole aina linjatasoa/line level ja hinta riippuu siitä, minkälaatuista digisignaalia ottaa vastaan, upsamplaakö, ja kuinka laadukas se konversio analogiseksi on. Omasta puolestani termiä kuulokevahvistin voi käyttää mistä tahansa siihen tarkoitetusta vahvistinpiiristä, oli sitten äänikortin PCB:ssä kiinni tai ei.
Vahvaksi kritiikiksi tämä viestisi oli sisällöltään varsin suurpiirteinen ja epätarkka :bored: Suosittelen siis tarkistamaan ensin niitä omia väitteitä ennen kuin alat kyseenalaistamaan julkisesti muiden osaamista.
DAC tarkoittaa tarkalleen digitaali-analogimuunninta ja se löytyy integroituna useimpiin nykypäivän järjestelmäpiireihin, eikä siis liity suoranaisesti mitenkään siihen, onko laitteessa 3,5 mm ääniliitäntää vai ei.
Jotkut valmistajat (kuten tässä tapauksessa LG) asentavat puhelimiinsa erillisiä parempitasoisia DAC-piirejä ja kuulokevahvistimia paremman kuulokeäänen takia ja korkeaohmisempien kuulokkeiden tukemiseksi. Kyseessä ei siis ole älypuhelimien mittapuulla integroitu ratkaisu, jos se on toteutettu erillisenä piirilevylle.
Älypuhelimien tapauksessa ei muutenkaan puhuta mistään tietokonepuolelta peräisin olevasta "äänikortista", vaan on juurikin asianmukaista puhua DAC:sta ja tarvittaessa kuulokevahvistimesta, etenkin jos ne ovat toteutettu erillisillä komponentteja.