Muistikapasiteetin tuplaaminen vaati itse muistipiirien vaihtamisen lisäksi tietokoneen firmwaren päivittämistä omin luvin.

Steam Deck on käsikonsolimainen tietokone paitsi kokonsa, myös heikon laajennettavuutensa vuoksi. Käytännössä tietokoneeseen voi lisätä vain suurempia SSD-asemia ilman suurempia temppuja.

Steam Deckien modaamisesta innostunutta Balázs Triszkaa heikko laajennettavuus esimerkiksi emolevylle juotettujen LPDDR5-muistien muodossa ei kuitenkaan juuri hidastanut. Hän on irrottanut juotetut muistipiirit ja korvannut ne kapasiteetiltaan kaksinkertaisilla, tuplaten muistin 16 Gt:stä 32 gigatavuun.

Ihan jokaisen kolvinkäyttäjän tehtävissä modi ei ole, mutta mikäli BGA-sirujen uudelleen juotto on tuttua, pitäisi saman onnistua muiltakin harrastajilta. Triszka varmisti samalla, ettei Valve ole tehnyt ylimääräistä kiusaa ja lisännyt BGA-piirien alle liimaa, kuten joidenkin valmistajien tiedetään tekevän. Itse muistipiirien vaihdon lisäksi muistin tuplaaminen vaatii firmwaren päivittämistä. Hän ei kerro, miten sitä tarkalleen päivitetään, mutta vihjasi Macbook-tietokoneiden muistipäivitysoppaiden antavan vinkkejä asiaan.

Mikäli oman täyteen hintaan ostetun Steam Deckin urhraaminen modausalttarille kalskahtaa turhan graavilta ratkaisulta, voisi tehdashuollettu käytetty yksilö tarjota sopivan kompromissin. Valve on nimittäin aloittanut nyt sen itse tehdashuoltamien Steam Deckien myynnin.

Valven tehdashuoltamat Steam Deckit käyvät yli 100 erilaista testiä ja kaikkien sen osien toimivuus varmistetaan samalla tasolla, kuin uusienkin yksilöiden kohdalla. 64 Gt:n malli irtoaa 419 euron sijasta 339 euroon, 256 Gt:n malli 549 € sijasta 439 euroon ja 512 Gt:n malli 679 € sijasta 539 euroon. Laitteilla on uutta vastaava takuu.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;