Kolumbialainen nettikauppa Ktronix on vuotanut sivulleen Lenovon toistaiseksi julkaisemattomien Moto G5- ja Moto G5 Plus -älypuhelimien tiedot. Tuotetiedot ovat sittemmin poistettu näkyviltä.

Vuodossa ei ole kyse pelkästään listatuista teknisistä tiedoista, vaan Lenovon virallisista promomateriaaleista, jotka olivat sivuilla esillä. Merkittävimpänä uudistuksena molemmat Moto G5 -mallit ovat näyttökooltaan edeltäjiään pienempiä. Moto G5 on nyt tasan 5,0-tuumainen ja Plus-versio 5,2-tuumainen. Syyksi tälle arvellaan 5,5-tuuman kokoluokkaan asemoituvaa Moto Z Playta, joka löytyy jo yrityksen mallistosta.

Metallirakenteisten ja roiskevedenkestävien Moto G5 -mallien näyttöjen tarkkuus on pysynyt edelleen 1080 x 1920 pikselissä, joka tarkoittaa hieman aiempaa korkeampaa pikselitiheyttä. Mallien muotoilu on keskenään hyvin samankaltaista ja selvästi edeltäjämalleja sulavampaa. Kamera sijaitsee nyt Moto Z -mallien tapaan pyöreässä kehyksessä ja näytön alapuolelle sijoitetun sormenjälkitunnistimen muotoa on viilattu tavanomaisempaan suuntaan.

Mallien tekninen toteutus poikkeaa hieman toisistaan. Moto G5 -perusmallissa on Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-muistia ja 32 Gt tallennustilaa sekä muistikorttipaikka. Akun kapasiteetti on 2800 mAh ja se tukee 10 watin pikalatausta. 13 megapikselin takakamera käyttää vaiheentunnistukseen pohjautuvaa tarkennusta, kun taasen etukameran tarkkuus on viisi megapikseliä. Laitteen fyysiset mitat ovat 144,3 x 73 x 9,5 mm ja paino 145 grammaa.

Moto G5 Plussan sisällä on puolestaan virtapihi Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-muistia sekä 64 Gt tallennustilaa (+ muistikorttipaikka). 3000 mAh akku on aavistuksen sisarmallia suurempi ja se tukee nopeampaa TurboPower-pikalatausta. 12 megapikselin takakameran kerrotaan olevan luokkansa edistynein ja se käyttää huippunopeaa Dual Autofocus Pixels -tarkennusta. Etukamera on sama viiden megapikselin ratkaisu kuin sisarmallissa. Moto G5 Plussan ulkomitat ovat 150,2 x 74 x 7,9 mm ja paino 155 grammaa.

Molemmat Moto G5 -mallit käyttävät Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmää. Värivaihtoehtoja ovat Lunar Grey ja Fine Gold. Laitteiden julkaisun odotetaan tapahtuvan Lenovon MWC-ennakkotilaisuudessa 26. helmikuuta.

Lähteet: VentureBeat, Twitter (1)(2), Droid Life

This site uses XenWord.
;