Tiettävästi ensimmäiset Huawei P10- ja P10 Plus -puhelimien pressikuvat ovat päässeet vuotamaan nettiin noin puolitoista viikkoa ennen kuun lopulla tapahtuvaa julkistusta.

Vuotaneet kuvat ovat peräisin eri tahoilta. P10 Plussan kuvien takana on kiinalainen MyDrivers-sivusto, kun taasen P10-perusmallin kuvien takana on Twitterin luottovuotaja Evan Blass.

Blassin julkaisemassa kuvassa P10 esiintyy kolmessa eri värissä – sinisenä, kullanvärisenä ja vihreänä. Huawei kiusoitteli maanantaina Twitterissä julkaisemassaan gif-animaatiossa varsin selkokielisesti tulevan P10-puhelimen värivaihtoehdoilla, jotka olivat samoja kuin nyt nähdyssä kuvassa.

Kuvasta voi myös havaita, että muotoilussa on tapahtunut lähinnä maltillinen kehitysaskel P9:ään nähden. Takakuori on edelleen metallia ja kaksoiskamera sijaitsee ylälaidassa lasikaistaleen takana. Puhelimen kulmien muotoilu on kuitenkin aiempaa pyöristetympää, takakuoren alareunan antenniraita seuraa nyt puhelimen muotoja ja sormenjälkitunnistin on siirretty takakuoresta näytön alapuolelle.

Myös MyDriversin julkaisemat kuvat ovat laadukkaan näköisiä renderöintejä, mutta kiinankielisen lähteen osittaisen kielimuurin takia niiden aitoudesta ei ole aivan täyttä varmuutta. Kannattaa siis jättää pieni varaus sille, että kyseessä on jonkin kiinalaisen tahon tekemät epäviralliset konseptikuvat. Kuvia on kaikkiaan neljä ja niissä kolmeilee P10 Plussan musta versio. Laitteen yksityiskohdissa, kuten sormenjälkitunnistimen sijainnissa sekä muodossa ja salamavalon muodossa on havaittavissa pieniä eroja aiemmin vuotaneisiin kuviin nähden.

Kuten huhut ovat jo aiemmin paljastaneet, Plus-version näytön reunat ovat kaarevaa mallia. Näytön reunojen kaareva osa näyttää nyt vuotaneiden kuvien perusteella selvästi suuremmalta, kuin hiljattain io-techissäkin testatussa Mate 9 Prossa. Toisin kuin P10-perusmallissa, sormenjälkitunnistin näyttäisi sijaitsevan Huaweille perinteisellä paikalla puhelimen takakuoressa. Kuvat paljastavat myös P10 Plussan alapäädyssä sijaitsevan kuulokeliitännän.

Huawei julkistaa P10 -puhelimensa MWC-tapahtuman ennakkotilaisuudessa Barcelonassa 26. helmikuuta.

Lähteet: Twitter, MyDrivers

This site uses XenWord.
;