MSI:n mukaan kaikki yhtiön Z490-emolevyt sisältävät sekä PCIe 4.0 x16 -tuen näytönohjaimelle että x4 -tuen M.2-asemalle, mitä ei voida pitää itsestäänselvyytenä 400-sarjan emolevyillä.

Intelin 11. sukupolven Rocket Lake -koodinimelliset Core-työpöytäprosessorit saapuvat myyntiin 30. päivä kuluvaa kuuta. Yhtiö varmisti jo hyvissä ajoin viime vuonna, että tulevat prosessorit tulevat toimimaan myös edeltävän sukupolven Z490-emolevyillä ja PCI Express 4.0 -tuenkin olevan emolevystä riippuen mahdollista.

Nyt MSI on ilmoittanut ensimmäisenä valmistajana, että kaikki sen Z490-piirisarjaan perustuvat emolevyt tukevat 11. sukupolven Core-prosessoreilla paitsi PCIe 4.0 x16 -väylää näytönohjaimelle, myös yhdelle M.2-liittimelle. Tuki molemmille ei ole itsestäänselvyys, sillä Z490-piirisarjalle tarkoitetuissa Comet Lake -prosessoreissa oli käytettävissä vain 16 PCIe-linjaa, kun Rocket Lakeissa niitä on M.2-liittimen mahdollistavat 20.

MSI:n Z490-valikoimaan kuuluvat MEG-sarjan Godlike-, Ace- ja kaksi Unify-mallia, MPG-sarjan Gaming Carbon, Gaming Edge ja Gaming Plus, sekä MAG Z490 Tomahawk ja Z490-A Pro. Emolevyt vaativat PCIe-tukea varten BIOS-päivityksen ja löydät kullekin mallille oikean BIOS-version yllä olevasta taulukosta.

Myös muut valmistajat tulevat tukemaan PCI Express 4.0 -väyliä ainakin osalla 400-sarjan emolevyjään, mutta ne eivät ole julkaisseet asiasta vielä MSI:n kaltaista kattavaa tiedotetta. Mikäli harkitset esimerkiksi Rocket Lake -prosessoriin ja PCIe 4.0 -väyläiseen M.2 -liittimeen päivittämistä nykyisellä 400-sarjan emolevyllä, on syytä tarkistaa niiden yhteensopivuus emolevyvalmistajan verkkosivuilta.

Lähde: MSI

 

This site uses XenWord.
;