OnePlus vahvisti tulevan puhelimensa käyttävän näyttölovea harkituista syistä.

The Verge on julkaissut yksinoikeudella OnePlussalta saamansa virallisen kuvan, jossa esiintyy tulevan OnePlus 6 -älypuhelimen näytön yläreuna. The Vergen mukaan OnePlussalla huolestuttiin MWC-messujen yhteydessä uusien näyttölovella varustettujen puhelimien saamaan kritiikkiin, joten yritys halusi ottaa yhteyttä näyttölovia voimakkaasti kritioineeseen The Vergen toimittajaan Vlad Savoviin.

OnePlussan Carl Pein mukaan yrityksen seuraava huippumalli on paljon enemmän kuin mikä tahansa iPhone-kopio. Pei näkee näyttöloven mahdollisuutena tarjota käyttäjälle lisää näyttöalaa nostamalla koko ilmoitusrivin ylemmäksi, jättäen sen alapuolelle entistä enemmän tilaa varsinaiselle sisällölle. Lovea ei mainosteta esteettisenä valintana. Näytön alareunassa näyttöpinta-ala on pyritty maksimoimaan Androidin perinteiset navigointinäppäimet vaihtoehtoisesti korvaavalla pyyhkäisyeleratkaisulla, johon Pei myöntää insipiraation tulleen iPhone X:stä.

Pei uskoo, että OnePlus 6:n näyttölovi on suunniteltu ajatuksella ja huolellisemmin kuin monissa muissa puhelimissa. Hänen mukaansa uudesta huippumallista ei olisi saatu niin pienikokoista ilman näyttölovea, niin ettei kuulokkeen ja etukameran laatu olisi kärsinyt tai sensoreita sekä ilmoitus-LED:iä olisi täytynyt jättää pois. Koska OnePlus 6:ssa ei käytetä Face ID:n kaltaista tekniikkaa, on lovesta voitu tehdä kooltaan iPhone X:n lovea pienempi – ja Essential Phonen lovea suurempi.

Ohjelmistopuolella OnePlussan kehitystiimi on testannut manuaalisesti tuhat suosituinta Play Storen sovellusta selvittääkseen yhteensopivuustilan tarvetta lovea varten. Lovi piilotetaan aina kun näytöllä esitetään videota, jolloin näytön rajat muistuttavat tavanomaista suorakulmaista näyttöä. Lisäksi ilmoitusrivillä kello on siirretty näytön vasempaan yläkulmaan, jolloin ilmoituskuvakkeille on saatu enemmän yhtenäistä tilaa.

Pei myöntää, että Applen iPhone X:ssä käyttämä näyttölovi on nopeuttanut päätöstä loven hyödyntämisestä myös OnePlus 6:ssa, sillä Applen ratkaisut nopeuttavat teknisten ratkaisujen yleistymistä alalla suurista komponenttitilausmääristä johtuen. Kun näyttövalmistajien valikoimiin alkoi ilmestyä lovellisia näyttövaihtoehtoja, oli ratkaisu OnePlus 6:n osalta selvä, sillä se käy Pein mukaan järkeen. Näytön alapuolella tulee edelleen olemaan pieni reunus, sillä näytön toteuttaminen aivan puhelimen alareunaan iPhone X:n tapaan (taittamalla taipuisan OLED-näytön alareuna liitäntöineen näytön taakse) tulee toistaiseksi liian kalliiksi.

The Vergen saamien tietojen mukaan tulevassa puhelimessa on suurin näyttö OnePlussan historiassa sekä 90 %:n luokkaa oleva näytön ja ulkomittojen suhde. Pei ei suostunut kertomaan The Vergelle muita tietoja tulevasta OnePlus-puhelimesta, mutta ulostulo näyttöloveen liittyen sekä liikkeellä olevat huhut viittaisivat laitteen viimevuosia aikaisempaan julkaisuajankohtaan.

Lähde: The Verge

Kuva: OnePlus / The Verge

This site uses XenWord.
;