Withingsin perustaja Eric Carreel ostaa Nokian Digital Health -yksikön takaisin itselleen.

Nokia ilmoitti viime helmikuussa aloittaneensa arvioinnin digitaalisen terveydenhuollon liiketoimintayksikkönsä (Digital Health) jatkosta ja kertoi sen joko voivan johtaa tai olla johtamatta yritysjärjestelyyn tai muihin muutoksiin. Kuluvan kuun alussa yritys ilmoitti aloittaneensa neuvottelut yksikön myynnistä Withings-perustaja Eric Carreelin kanssa.

Tänään Nokia on tiedottanut neuvottelujen tulleen päätökseen ja Digital Health -yksikön siirtyvän yrityskaupassa Carreelin omistukseen. Kauppasummaa ei kuitenkaan paljastettu tiedotteessa. Nokian mukaan Digital Health -yksikön myyminen on osa yrityksen suunnitelmaa keskittyä yritysten väliseen liiketoimintaan sekä lisensointiin.

Nokian sivuilla julkaistun Eric Carreelin kirjeen mukaan Withings-brändin voi odottaa palaavan markkinoille vielä tämän vuoden loppuun mennessä. Carreelin mukaan Withingsin keskiössä tulee toimimaan sama työryhmä, joka oli aikanaan mukana perustamassa ja kasvattamassa yritystä. Carreelin mukaan kaikkien Withings- ja Nokia-brändättyjen terveystuotteiden tuki tulee jatkumaan entisellään.

Nokia hankki vuonna 2008 perustetun ranskalaisen Withingsin itselleen vuonna 2016 191 miljoonan dollarin kauppahinnalla. Helmikuussa vuotaneen sisäisen muistion perusteella Nokia ei onnistunut tekemään Digital Health -yksikkönsä toiminnasta kannattavaa, joka oli lopulta syynä siitä luopumiselle.

Lähde: Nokia (1)(2)

This site uses XenWord.
;