Intelin on huhuttu valmistelevan 8086-prosessorin ja x86-arkkitehtuurin 40-vuotisjuhlan kunniaksi retrohenkisesti nimettyä Core i7-8086K -prosessoria. Alkuperäinen Intel 8086 julkaistiin 8. kesäkuuta 1978. Intel tulee pitämään 5. kesäkuuta Computex-messuilla keynote-esityksen, jota on huhuttu prosessorin viralliseksi julkaisutilaisuudeksi.
Core i7-8086K:sta saivat käytännössä juuri varmistuksen, sillä ainakin kaksi länsimaista jälleenmyyjää on listannut Intelin vielä julkaisemattoman x86-juhlaprosessorin verkkosivuillaan. VideoCardz-sivuston tietojen mukaan kiinalaissivustot olisivat listanneet prosessorin jo aiemminkin.
Prosessoriin on ahdettu nimeä enemmänkin symboliikkaa, sillä Intel on venyttänyt Coffee Lake -arkkitehtuuriin perustuvan 6-ytimisen prosessorin Boost-kellotaajuuden 5 gigahertsiin, kun alkuperäinen 8086 toimi 5 megahertsin kellotaajuudella. Prosessorin peruskellotaajuus on ilmeisesti 4 GHz, mikäli venäläistukkurin tiedot pitävät paikkaansa.
Venäläinen Merlion ei ole listannut sivuillaan tilausmahdollisuutta, mutta yhdysvaltalaisen Connectionin sivuilla hinnaksi kerrotaan 480,47 dollaria eli noin 412,50 euroa.
Lähde: VideoCardz
Onkoha noissa boost kellotaajuuksien tavoittelussa kuinka paljon revitelty? Uskottavasti ainakin Intelin binnaamia parempia siliconeja.
Hmmm. Hinta ja kellotaajuudet ei kohtaa… Milläs hinnalla Intel myy nykyisiä parhaiten boostaavia lastujaan? Kuusiytimiset ei ole muutenkaan ihan sieltä edullisimmasta päästä hintataulukoita.
i7-8700K on 349€ Suomessa
Toisaalla luin että msrp on 486 usdia
Ihana kallista 😀 Mutta kyllä nämä fanipojuille menee kaupaksi. Kivaa extraa Intelille uudelleen nimetystä prosessorista.
Julkaiseeko Intel 50v juhlan kunniaksi aikanaan Intel 4004 prossun uusintapainosta? Tuo julkaistiin 1971.
Kaikkea sitä tosiaan tehdään ja hinnotellaan 🙂 No uutena tuskin ostan mutta kunhan käytettynä tulee markkinoille ne niin kokoelmaan päätyy 🙂
katso liitettä 105806
Mikäs se siinä? @Kaotik @Sampsa
8c/16t @5GHz <500€?
Tämä on nyt virallista:
Pushing the Boundaries of Modern Computers at Computex | Intel Newsroom
Intel Announces the Core i7-8086K: Coffee Lake at 5 GHz
Ennen kuin tilaatte, vilkaiskaa tämä:
Intel’s 28-Core 5 GHz CPU: Coming in Q4
…
Intel today also showcased a 28-core single socket machine also running at 5 GHz. The system on display scored 7334 in Cinebench R15, and Gregory Bryant (SVP and GM of Intel Client Computing Group) explicitly stated that it would be coming in Q4 this year.
…
Ei ole tulossa. Eivät ymmärtäneet mitä sanottiin. Intel lupasi 28 core CPU:n (joita sillä on jo) ja maksimikellotaajuus nousee 5 GHz:n (=turbottaa 5 GHz:n). Missään kohtaa Intel ei luvannut sellaista prosessoria jota tilaisuudessa esiteltiin. Eli taas meni hype ohi kun amerikkalaiset eivät ymmärrä markkinapuhetta.
Katso yllä olevaa kuvaa. 5GHz saavutettiin kaikilla ytimillä.
28 cores @2.7GHz näyttää cinebench.
LN2 jäähdytyksellä sitten 5GHz kaikille coreille?
Mitä väliä mitä cinebench näyttää? Se ei osaa nykyhetken prossuja näyttää oikein saati sitten tulevia.
se näyttää peruskellotaajuuden
28-ytimen Xeon 8180 Platinum saa 2,5 (3,8 turbo) kelloilla Cinebench 15 tulokseksi 4355. Tämä demoprosessori saa 28 ytimellä tulokseksi 7334. Luulisi tuon jotakin kertovan.
Cinebench R15 (Multi-Core) CPU benchmark list – compare CPU at cpu-monkey
Joo, jokapoika käyttääkin ln2/phase change jäähyä jokapäiväiseen ajoon.
Ei pitäisi olla epäselvää, että tuo pr stuntti ei ole mikään normaali tilanne edes lähellekään.
Kyseessä oli ylikellotettu prosessori eikä Intel luvannut että kaikki ytimet toimisivat 5 GHz:n kellotaajuudella retail-prosessorissa. Taisivat käyttää kompuraa jos oikein ymmärsin.
Ja vastaus:
Niin kertoo että kyse on YLIKELLOTETUSTA tuloksesta. Vai luuletko oikeasti että sieltä olisi tulossa 28 core @ 5GHz vakiona? 😀
Ymmärtääkseni Intel ei suostunut kertomaan mitään tarkempia speksejä, edes jäähdytyksestä. Heidän 14++nm prosessi kykenee tuohon 5GHz+ ja hyvällä binnatulla piirillä + kompura/ln2 voisi saada myös sen 28 coren vehkeen tuohon nopeuteen. Onhan tuo ihan kova saavutus, mutta PR temppuhan se todellakin on.
Ja jolla on intellin tapauksessa hyvin vähän tekemistä enää minkään kanssa. Esimerkiksi omistamani i5-8400 ja i7-8700k ei tee ihan mitään tuolla kellotaajuudella myöskään 100% vakioasetuksilla.
Totta kai se on PR-temppu. Ja tarkoitettu laimentamaan 32-ytimisen Threadripperin lanseerausta (joka on nyt tehty)
Mutta kun Intelillä on tulossa 10nm prosessi (joitakin pikkuprossuja sillä jo tehdään – ei kuitenkaan Xeoneita), niin en pitäisi mitenkään mahdottomana etteikö prosessin vaihtumisen myötä 28c/5GHz olisi esim. pakettivesijäähdyllä saavutettavissa.
Kompura-oletus tuli siitä esityksestä missä nähtiin eristetyt putket menemässä koppaan
Eikös tuo ole se millä luvataan ajaa raskainta avx kuormaa mitä siru osaa?
Juurihan derbauer esitteli suljettua LN2 kiertoa. Oliskos ollut vehkeet lainassa?
Ei.
Se on kovin hämärä lukema kaikin puolin. Se on se TDP:n määrityslukema. Mutta kuorma ei ole välttämättä edes raskain mahdollinen AVX vaan joku intel predefined blabla.
Siitä huolimati 8400 ajaa raskainta mahdollista avx2:sta, isommilla taajuuksilla kuin tuo base, osumatta limitteihin.
Se oli Kingpin ja Tin, ovat töissä EVGA:lla ja demossa käytettiin ilmeisesti Gigabyten lankkua eli tuskin
No sehän meni multa kaikin puolin vituiksi. 😀 Noh idea oli hyvä.
Kun Intel joutuu valikoimaan 8-ytimen prosessoreista ne harvat jotka turbottavat 5 GHz yhdellä ytimellä, kuinka todennäköistä on löytää 28-ytiminen prosessori jossa KAIKKI ytimet toimivat 5 GHz?
Niin :hammer:
Intelin nykyinen 10nm kellottuu huomattavasti huonommin kuin nykyinen 14++nm. Ei siis todellakaan ole tulossa hetkeen tuollaista mistä uneksit. Toki jos aikaikkuna 4 vuotta niin sitten.
Intelin 10nm kanssa tehdään siis nykyisellään dual-core piirejä, joista koko gpu on poistettu käytöstä. Silti tdp sama kuin kovemmalle kellotettu 14nm++ piiri, jossa on vielä se gpu mukana. En siis todellakaan pidättäisi hengitystä sen intelin 10nm kanssa. 🙂
Eikös siinä 10nm dual-coressa ole AVX-512 nostamassa TDP:tä?
Totta. Kuinka paljon se sitten nostaa tdp:tä onkin toinen kysymys. Onko se esim 500MHz base clockin tiputuksen arvoinen, kun huomioidaan vielä se gpu:n poisjääminen?
Intel® Product Specification Comparison