Project G-Assist ei pysty aivan kaikkeen mihin vuoden 2017 aprillipila-kaimansa, mutta se osaa neuvoa pelaajaa eteenpäin pelissä, optimoida sen asetuksia tai kertoa vaikka pelin historiaa tai tietoja hahmoista.

NVIDIA otti varaslähdön Computex 2024 -messuihin ja yhtiön nahkatakkinen toimitusjohtaja Jensen Huang piti keynote-esityksensä jo tänään, päivää ennen messujen ensimmäistä lehdistöpäivää. Keynote keskittyi tekoälyyn ja palvelimiin, mutta yhtiö on julkistanut verkkosivuillaan pitkän liudan muitakin uutuuksia.

Project G-Assist tekee vuoden 2017 aprillipilasta todellisuutta, tai ainakin lähes. Toisin kuin aprillipilan versio, oikea Project G-Assist ei kykene ainakaan toistaiseksi pelaamaan puolestasi, mutta muita apuja silti kyllä löytyy. Tekoälyavustajan kanssa keskustellaan avaamalla se overlay-ikkunana pelin päälle ja kirjoittamalla tai puhumalla sille käskyjä. Botti ottaa käskyn kaveriksi kuvan pelitapahtumasta ja neuvoo sitten pelaajaa pelin kontekstiin sopivasti vaikkapa seuraavaan kohteeseen, ohjeita vaikean taistelun voittamiseen tai tietoa pelin hahmoista. Ominaisuutta esiteltiin yhteistyössä Studio Wildcardin kanssa ARK: Survival Ascended -pelissä.

Pelissä auttamisen lisäksi Project G-Assist osaa tietokoneen konfiguraation perusteella tuunata sen parhaaseen peli-iskuun, joskin ilmeisesti tällä hetkellä ainakin se tarkoittaa todellisuudessa NVIDIA App:n suosittelemia optimoituja asetuksia, Performance Tuning -ominaisuutta automaattiselle maltilliselle ylikellotukselle sekä NVIDIA Reflex -ominaisuuden kytkemistä päälle. Tätä puolta tekoälyavustajasta esiteltiin puolestaan CD Projekt REDin Cyberpunk 2077:lla.

NVIDIA julkisti lisäksi virallisen ”SFF-Ready Enthusiast GeForce” -konseptin, eli referenssin SFF-kokoluokkaan tarkoitetuille näytönohjaimille. NVIDIAn määritelmien mukaan se tarkoittaa GeForce RTX 4070 tai sitä nopeampaa näytönohjainta, joka on korkeintaan 304 mm pitkä, 50 mm tai 2,5 korttipaikkaa paksu ja 151 mm korkea siten, että mukaan on laskettu lisävirtajohdon taivutuksen vaatima tila. Kotelolta vaaditaan yhteensopivuuden takaamiseksi näytönohjaimelle tilaa 312 mm pituus- ja 154,5 mm korkeussuuntaan.

Konsepti ei kuitenkaan tarkoita vain uusien näytönohjaimien julkaisua, sillä markkinoilta löytyy jo pitkä rivi yhteensopivia malleja. NVIDIAn listauksen mukaan tällä hetkellä markkinoilta löytyy 36 määritelmän kanssa yhteensopivaa mallia, mukaan lukien yhtiön omat RTX 4070- ja RTX 4070 Super Founders Edition -mallit. Yhtiön mukaan sen partnerit tulevat esittelemään kuitenkin myös uusia yhteensopivia malleja Computex 2024 -messujen aikana. Nopeimmat tähän mennessä julkaistuista yhteensopivista malleista ovat Asuksen RTX 4080 Super ProArt ja Palitin RTX 4080 Super Infinity 3.

Yhtiö julkaisee lisäksi 4. kesäkuuta uuden beetaversion NVIDIA App -sovelluksesta, jonka kenties merkittävin uudistus on tuki AV1-videopakkaukselle. AV1 on tuettuna sekä SDR- että HDR-videoille ja se tarjoaa luonnollisesti parempilaatuista kuvaa samalla bittivirralla, kuin H.264. Eroja demonstroitiin Horizon Forbidden West Complete Editionilla maksimiasetuksin 4K-resoluutiolla 120 FPS:n nopeudella ja 10 Mbps:n bittivirralla. Toinen uusi ominaisuus on Performance Tuning, eli automaattinen ylikellotus. Ominaisuus testaa näytönohjainta 10-20 minuuttia ja määrittelee sen perusteella sekä grafiikkapiirille että muisteille uudet kellotaajuudet. Vaikka itse ylikellotusta käyttäjä ei pääse tekemään itse, ovat (yli)jännitteen maksimiraja, tehonkulutusraja, tavoite lämpötila ja tuuletinten maksiminopeudet käyttäjän säädettävissä.

Lähteet: NVIDIA (1), (2), (3)

This site uses XenWord.
;