RTX 2080 Super Max-Q:ssa tulee olemaan Geekbench-tietojen perusteella edeltäjäänsä enemmän CUDA-ytimiä ja korkeammat kellotaajuudet.

NVIDIAn huhutaan valmistelevan Ampere-koodinimellisiä näytönohjaimia julkaistavaksi mahdollisesti vuoden toisen neljänneksen aikana. Sitä odotellessa yhtiö on kuitenkin turvautumassa vielä vanhempiin arkkitehtuureihinsa ainakin uusien mobiilijulkaisujen osalta.

Tuttu Twitter-vuotaja Tum Apisak on löytänyt Geekbenchin tulostietokannasta ensimmäisen tuloksen, joka on ajettu GeForce RTX 2080 Super Max-Q -näytönohjaimella. NVIDIA ei ole julkaissut vielä Super-päivityksiä mobiilipuolelle, mutta niistä oli huhuja jo viime vuoden puolella. Geekbench-tietojen mukaan RTX 2080 Super Max-Q:ssa tulee olemaan käytössä 48 SM-yksikköä eli 3072 CUDA-ydintä ja sen maksimikellotaajuudeksi raportoidaan 1,23 GHz.

Siinä missä RTX 2080 Super Max-Q tulee olemaan NVIDIAn mobiilivalikoiman kärkipäästä, ovat tulevat GeForce MX330 ja MX350 pahnan pohjimmaisia. Aiempien MX-mallien tapaan MX330- ja MX350 tulevat perustumaan vanhemman polven arkkitehtuureihin ja tällä kertaa käytössä on Pascal-arkkitehtuuri. Ajureihin lisättyjen laitetunnusten perusteella tiedetään, että MX330 tulee perustumaan GP108- ja MX350 todennäköisimmin GP107-grafiikkapiiriin, mikä on selvä parannus viime sukupolveen nähden, jossa sekä MX230 että MX250 perustuivat GP108:iin eli NVIDIAn pienimpään Pascal-grafiikkapiiriin. Notebookcheckin tietojen mukaan uudet MX-mallit julkaistaisiin 20. helmikuuta.

Lähteet: Tum Apisak @ Twitter, Notebookcheck

This site uses XenWord.
;