RX 5600 XT:n BIOS-päivitys nosti sen kilpailemaan RTX 2060:n kanssa tasaväkisesti, mutta kaupasta ostettu kortti saattaa olla varustettu vielä vanhalla BIOS-versiolla ja vaatia käyttäjältä sen päivityksen.

AMD julkaisi Radeon RX 5600 XT -näytönohjaimet CES 2020 -messuilla ja ne saapuivat myyntiin. Vaikka näytönohjain sai testisivustoilla positiivisen vastaanoton, mahtui julkaisuun myös kuluttajiinkin vaikuttavaa draamaa aivan sen loppumetreillä.

AMD kertoi julkaisun yhteydessä Radeon RX 5600 XT:n verottoman suositushinnan olevan 279 dollaria, eli sama kuin NVIDIAn GeForce GTX 1660 Ti -näytönohjaimella. AMD myös vertasi näytönohjaintaan nimenomaan 1660 Ti -malliin suorituskykytesteissään.

NVIDIA ilmoitti viime viikon lopulla laskevansa GeForce RTX 2060:n suositushinnan Yhdysvalloissa 299 dollariin ja Suomessa 329,99 euroon. Hinnanlasku nähtiin reaktiona Radeon RX 5600 XT:n luvattuun suorituskykyyn ja hintaan. AMD päätti reagoida tilanteeseen nopeasti julkaisemalla valmistajille uudet BIOS-versiot, jotka nostaisivat näytönohjaimen kellotaajuuksia merkittävästi. Alkuperäisen referenssi BIOSin Game- ja Boost-kellotaajuudet olivat 1375 ja 1560 MHz ja uuden päivitetyn BIOSin kohdalla ne ovat osittain valmistajasta riippuvaisia, mutta muistien nopeus nousee kaikissa malleissa 14 Gbps:ään, mikäli kortissa on käytetty kyllin nopeita muistipiirejä.

Esimerkiksi io-techin testilaboratoriossa käyneen Sapphire Radeon RX 5600 XT Pulsen Game- ja Boost-kellotaajuudet uudella BIOSilla ovat Performance-tilassa 1615 ja 1750 MHz. Uudet korkeammat kellotaajuudet merkitsivät samalla sitä, että testeissä Radeon RX 5600 XT ei kilpaillut enää GTX 1660 Ti -mallia vastaan, vaan oli tasaväkinen kalliimman RTX 2060:n kanssa. BIOS-päivitys nostaa myös korttien TBP-arvoa (Total Board Power) noin 20 watilla 180 wattiin.

Kuluttajille tästä koituu kuitenkin sen verran päänvaivaa, että osa myyntiin saapuvista korteista on varustettu vielä vanhalla BIOS-versiolla. Valmistajat ovat julkaisseet uudet BIOS-päivitykset verkkosivuillaan, mutta käyttäjän tehtäväksi jää päivittää ne itse näytönohjaimeen, mikäli kaupasta ostettu näytönohjain on kyllin aikaista erää.

ASRock on julkaissut kunkin Radeon RX 5600 XT -mallinsa omalla Support-sivulla kyseiseen malliin kuuluvan päivitetyn BIOS-version. Malleja ovat Challenger D, Phantom Gaming D2 ja Phantom Gaming D3.

Asus ei ole vielä päivittänyt tukisivustojaan, mutta BIOS-päivitys tullaan lataamaan yhtiön tukisivuille lähiaikoina.

Gigabyte on ehtinyt jo julkaista uuden BIOS-päivityksin Gaming OC -mallille, mutta WindForce OC:lle uutta BIOS-versiota ei ole vielä saatavilla.

MSI jakaa omat päivityksensä Dragon Centre -sovelluksen kautta. Yhtiön näytönohjainten käyttäjien tulee siis asentaa Dragon Centre saadakseen ladattua ja päivitettyä näytönohjaimensa BIOSin. MSI on tällä hetkellä ainut valmistaja, jonka tiedetään käyttäneen 12 Gbps:n muisteja. Sen Gaming X -malleissa nousevat siis vain grafiikkapiirin kellotaajuudet. Yhtiö tuo Guru3D:n mukaan kuitenkin markkinoille uuden Gaming Z -mallin, jossa on käytössä nopeammat 14 Gbps:n muistit.

PowerColor on ehtinyt julkaista tähän mennessä päivitetyt BIOS-versiot RedDragon- ja RedDevil-malleille. BIOS-päivitys tapahtuu boottaavalta USB-tikulta ja latauksen mukana toimitetaan ohjeet sellaisen luomiseksi ilmaisen Rufus-ohjelman avulla.

Sapphire tarjoaa erilliset BIOS-päivitykset Pulse-mallin Performance- ja Silent-tiloille. Yhtiö on julkaissut uutisessa upotettuna olevan video-oppaan BIOS-päivitykseen ja itse päivitykset ovat ladattavissa näytönohjaimen tuotesivuilta.

XFX on julkaissut niin ikään erilliset päivitykset THICC II Pro 2- ja THICC III Pro -malliensa Performance- ja Quiet-tiloille. BIOS-päivitykset ovat ladattavissa näytönohjainten tuotesivuilta, josta löytyy lisäksi päivitysohjeet.

Mikäli näytönohjaimessasi on kaksi erillistä BIOS-tilaa, on suositeltavaa päivittää ensin vain toinen ja tarkistaa sen toimivuus, ennen kuin päivittää myös toisen tilan. Muista myös tarkistaa ennen päivittämistä, että näytönohjaimesi ei ole jo valmiiksi varustettu tuoreimmalla BIOS-versiolla.

This site uses XenWord.
;