NVIDIA lupasi ennakkoon suuria Jen-Hsun Huangin pitämästä CES 2017 -keynotesta. Monien odottama GeForce GTX 1080 Ti jäi kuitenkin julkaisematta, ja Huang keskittyi puheessaan tekoälyyn, streamaukseen, älykotiin ja itseajaviin autoihin.

NVIDIAn toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang piti viime yönä Suomen aikaa keynotensa CES 2017 -messuilla. Yhtiö oli ennakkoon lupaillut jotain suurta keynoten yhteyteen, mutta suurimman osan odottama GP102-grafiikkapiiriin perustuva GeForce GTX 1080 Ti jäi julkaisematta. Sen sijasta yhtiö julkaisi PC-version GeForce Now -streamauspalvelustaan, uuden sukupolven Shield TV -medialaitteen sekä Spot-mikrofonit sen kaveriksi. Yli puolet keynotesta oli omistettu itseajaville autoille ja NVIDIAn Drive PX2 -autotietokoneelle.

nvidia-geforce-now-pc-20170105

GeForce Now -streamauspalvelu julkaistiin alun perin vuonna 2015 NVIDIAn omille Shield-laitteille. Nyt yhtiö laajensi palvelun myös tietokoneille tehdäkseen keveimmistäkin kannettavista pelikelpoisia tietokoneita. GeForce Now -streamauspalvelu mahdollistaa lukemattomien PC-pelien pelaamisen ilman pelikelpoista tietokonetta pyörittämällä peliä NVIDIAn palvelimilla. Pelaajan käskyt välitetään palvelimelle, jolla peli pyörii, ja palvelin lähettää takaisin videostreamin pelistä.

GeForce Nown PC-version testijakso alkaa Yhdysvalloissa maaliskuussa, ja yhtiö aikoo tuoda palvelun virallisesti saataville vielä tämän kevään aikana. Palveluun rekisteröityvät käyttäjät pääsevät pelaamaan ilmaiseksi 8 tuntia GeForce GTX 1060 -tason kokoonpanolla tai 4 tuntia GTX 1080 -tason kokoonpanolla. Sen jälkeen pelaajat voivat ostaa 20 tuntia GTX 1060 -tason tai 10 tuntia GTX 1080 -tason pelikokemusta 25 dollarin hintaan.

nvidia-shield-tv-family-20170105

Uuden sukupolven Shield TV tukee edeltäjänsä tavoin Googlen Android TV -palvelua. Lähinnä peliominaisuuksin kuorrutetuksi medialaitteeksi luokiteltava Shield TV tukee luonnollisesti kaikkia Android-pelejä, joiden lisäksi NVIDIA on koonnut sille GeForce Now -palvelun kautta pelattavaksi lukemattomia PC-pelejä. Edeltäjäänsä nähden uutta Shield TV:ssä on lähinnä tuki 4K HDR -videoille (HEVC/H.265), uusimpien äänistandardien (Dolby Atmos, DTS-X) läpiviennille sekä integrointi osaksi älykotia.

NVIDIA julkaisi myös Spot-mikrofonit uuden Shield TV:n ja älykotien avuksi. Spot-mikrofonit asennetaan suoraan pistorasioihin ja ne ovat yhteydessä Shieldiin WiFi-verkon kautta. Spot-mikrofonien avulla käyttäjä voi esimerkiksi hallita älylaitteitaan ja käyttää Google Assistant -virtuaaliavustajaa riippumatta siitä missä päin asuntoa hän milloinkin on. Jos Spot-mikrofoneja asennetaan samaan huoneeseen useampi, ne osaavat yhteistyöllään paikantaa käyttäjän tarkan sijainnin.

Uuden Shield TV:n sisältä löytyy edeltäjänsä tavoin Maxwell-sukupolven Tegra X1 -järjestelmäpiiri. Sen 16 Gt:n tallennustilalla varustetun perusversion veroton suositushinta on 199,99 ja 500 Gt:n tallennustilalla varustetun Pro-version 299,99 dollaria. Molempien versioiden mukana tulee kaukosäädin ja yksi peliohjain, jonka lisäksi Pro-versioon on esiasennettu Plex-mediapalvelin.

Lähteet: NVIDIA @ CES 2107, NVIDIA, Shield-kotisivut

This site uses XenWord.
;