Huhujen mukaan NVIDIA olisi lopettelemassa RTX 20 -sarjan tuotantoa valmistautuessaan RTX 30 -sarjan syyskuulle povattuun julkaisuun.

NVIDIA on julkaissut jo Ampere-arkkitehtuurin ja siihen perustuvan A100-laskentapiirin, mutta pelipuolella uutta arkkitehtuuria joudutaan odottelemaan edelleen. Nyt Kiinasta kantautuvat uutiset kuitenkin vihjaavat uuden sukupolven olevan jo lähellä.

ITHomen saamien tietojen mukaan NVIDIA olisi lopettanut tai lopettamassa useiden GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjainten tuotantoa. Sivuston mukaan yhtiö olisi lisäksi ohjeistanut nostamaan loppuvarastojen hintaa, koska kryptolouhijat ovat jälleen nostamassa päätään ja TSMC:n tuotantokapasiteetti ei vastaa enää tarpeita.

NVIDIA on lisäksi hiljattain aloittanut käyttämään RTX 20 -sarjan hitaammasta päästä tuttua TU106-grafiikkapiiriä GTX 1650 -näytönohjaimissa, mikä voisi olla toinen viite loppuvarastojen puskemisessa ulos uuden sukupolven alta. ITHomen mukaan NVIDIA julkaisisi RTX 30 -sarjan todennäköisimmin 17. syyskuuta, mutta painottaa ettei sillä ole vielä varmistusta kyseiselle päivämäärälle.

Tom’s Hardware on kysynyt NVIDIAlta kommenttia uutiseen, mutta vastaus oli odotettu: Emme kommentoi huhuja ja spekulaatiota.

Lähde: ITHome

This site uses XenWord.
;