Huomio kiinnittyy erityisesti etu- ja takakameran toteutukseen.

Steve Hemmerstofferin ylläpitämä OnLeaks-twittertili on julkaissut yhdessä 91Mobiles-sivuston kanssa CAD-piirustuksiin pohjautuvia renderöintejä Samsungin tulevasta Galaxy S10+ -älypuhelimesta. Vuotoa voi pitää merkittävänä, sillä OnLeaksin renderöinnit ovat osoittautuneet aiemmin erittäin hyvin paikkansapitäviksi. Tällä kertaa Hemmerstofferille kävi tosin pieni lipsahdus, sillä mies joutui korjaamaan jo julkaistuja kuvia hieman jälkikäteen.

Renderöintien perusteella Galaxy S10+ vastaa muotoilultaan varsin pitkälle nykyistä Galaxy S9+ -mallia. Sekä etu- että takakuori ovat kaarevareunaista lasia ja näytön yläreunassa ei ole edelleenkään näyttölovea. Sen sijaan laitteen kaksoisetukamera on sijoitettu varmasti mielipiteitä jakavalla tavalla ”aukoksi” näytön oikeaan ylänurkkaan. Ratkaisu vaikuttaa ainakin ilmoitusrivin toimintaan.

CAD-piirrosten perusteella näytön läpimitta on Plus-mallissa 6,4 tuumaa. Sormenjälkitunnistimen kerrotaan sijaitsevan näytön alla ja perustuvan ultraäänitekniikkaan, jonka myötä iiristunnistuksesta ilmeisesti luovutaan. Järjestelmäpiirinä tulee hyvin suurella varmuudella toimimaan hiljattain julkaistu Exynos 9820. Laitteen ulkomitoiksi kerrotaan 157,5 x 75,0 x 7,8-9 mm. Maininnan arvoisena seikkana puhelimen alapäädyssä on edelleen 3,5 mm:n ääniliitäntä.

Takakuoressa merkittävin ja samalla lähes ainoa muutos on Note9:n tyyliin vaakasuuntaiseen kehykseen sijoitettu kameraratkaisu, joka koostuu peräti neljästä kamerasta. Mukana ovat ainakin laajakulmakamera, superlaajakulmakamera sekä telekamera, joissa käytetään 16 + 16 + 13 megapikselin sensoreita. Neljännen kameran toteutuksesta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa. Takakuoren alla piilottelevan akun kapasiteetiksi kerrotaan 3700 mAh.

Samsungin odotetaan julkaisevan Galaxy S10+ -mallinsa MWC 2019 -tapahtumassa Barcelonassa helmikuun lopulla.

Lähteet: OnLeaks (Twitter), 91Mobiles

This site uses XenWord.
;