Zotacin lipsahduksen perusteella kyse on vastaavasta tempauksesta, kuin GeForce GTX 1060 GDDR5X:n kohdalla, eli vain muistityyppi vaihtuu koskematta niiden nopeuteen.

NVIDIA julkaisi jokin aika sitten päivityksen GeForce GTX 1060 -näytönohjainten virallisiin teknisiin ominaisuuksiin, jonka mukaan näytönohjaimessa voi olla GDDR5:n sijasta GDDR5X-muistia. Nyt sama näyttää olevan edessä GeForce GTX 1070:n kohdalla.

TechPowerUp on löytänyt Zotacilta julki lipsahtaneet tiedot tulevasta GeForce GTX 1070 AMP Extreme Core GDDR5X -näytönohjaimesta. Kuten nimikin vihjaa, näytönohjaimessa käytetään GDDR5X-muistia. Tehtaalla valmiiksi ylikellotetun näytönohjaimen grafiikkapiirin kellotaajuuden kerrotaan olevan 1607 MHz ja Boost-kellotaajuuden 1797 MHz, mutta muistien nopeus on jätetty GTX 1070:n referenssiversion tapaan 8 Gbps:ään.

NVIDIA ei ole ainakaan vielä päivittänyt omia GeForce GTX 1070 -tuotesivujaan lisätäkseen maininnan GDDR5X-muisteista, mutta muutoksen voidaan odottaa tapahtuvan lähiaikoina. Todennäköisimmin kyse on vain NVIDIAn hankkimien GDDR5X-muistivarastojen tyhjentämisestä paremmin myyvissä hintaluokissa, sillä alun perin GDDR5X-muisteja käyttäneet näytönohjainmallit GeForce GTX 1080 ja GTX 1080 Ti ovat saaneet suurin piirtein samoihin hintaluokkiin uudemmat GeForce RTX 20 -sarjan vaihtoehdot.

Zotacin sivuilta lipsahdus poistettiin nopeasti, mutta se löytyy edelleen Googlen välimuistista hakusanoilla ”ZOTAC GeForce® GTX 1070 AMP Extreme Core GDDR5X”.

Lähde: TechPowerUp

This site uses XenWord.
;